Hirdetés
Archivum

A Taranto nyerte az Olasz Kupát:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen a két Euroligás gárda a Taranto és a Schio játszotta az Olasz Kupa döntõjét. A fináléban a szoros elsõ negyedet követõen a második szakaszban egy nagy futással meglépett a Taranto és ezzel eldöntötte a trófea sorsát.

Az elõdöntõk során a Taranto igen könnyedén 69-52-re verte a Bracco Geas együttesét. Ezzel szemben az Euroliga nyolcas döntõjére készülõ Schio 59-49-es gyõzelme alkalmával sokáig szenvedett és végül 10 pontos hátrányból fordított a Liomatic Umbertide ellen.

A finálé egy szoros negyeddel indult. Az elsõ szakaszban végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész végére 22-19-es elõnyre tett szert a Taranto. A második szakaszban 25-22-re fordított a Schio, majd ezt követõen a negyed végére egy 16-2-es futással 38-27-re lépett el a Taranto.
 

A harmadik etapban már 23 ponttal is vezetett a Taranto. Innen még volt egy

felzárkózása a Schiónak, amikor a két veterán Macchi és Masciadri vezérletével 10 egységre jöttek fel. Ennél közelebb azonban nem kerültek. A Taranto a negyedik szakaszban is uralta a találkozót és az egyaránt 17-17 pontig jutó Kia Vaughn és Giorgia Sottana vezérletével 78-57-es gyõzelmet arattak.

Eredmény
Cras Basket Taranto – Famila Wuber Schio 78-57

Hirdetés