Hirdetés
Archivum

A Targoviste és a Taranto Európa legfrissebb bajnokai:

:

Hirdetés

Május harmadik hetére két bajnokavatás maradt Európában. Romániában a Targoviste, míg Olaszországban a Taranto szurkolói örülhettek.

A szezon elején hazánkban is vendégeskedõ román kirakatcsapat, a Targoviste az egész szezonban mindössze egy vereséget elkönyvelve, magabiztosan nyerte a Román Bajnokságot. Tanase Catalin csapata a rájátszásban veretlenül menetelve lett bajnok, úgy, hogy a finálé három meccsén átlagban 20 ponttal verték az Európa Kupa résztvevõ Aradot.

A Targoviste a szép hazai teljesítménye ellenére felemás szezon zárt, az Európa Kupában Tina Thompson, Shay Doron és Linda Frohlich szerzõdtetése is kevés volt hozzá, hogy maradandót alkossanak. A negyeddöntõk során a Dinamo Kijev búcsúztatta az évadnak nagy reményekkel neki vágó gárdát.

Olaszországban a Taranto 3-2-es összesítéssel nyerte a bajnoki finálét az EuroLigában meglepõen jól szereplõ Familia Schio gárdájával szemben. Itáliában a Taranto nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, az alapszakaszban mindössze egy vereséget könyvelhettek el, miközben a második Faenza ötöt is.

Roberto Ricchini gárdája a rájátszásban is mindössze két vereséget szenvedett el, mind a kétszer a döntõben a Schio otthonában. Az olasz bajnok legjobbjának Rebekkah  Brunson, Megan  Mahoney és Elodie Goden bizonyultak.

Hirdetés