Hirdetés
USA

A társadalmi igazságosság lesz a WNBA szezon középpontjában



:

:

Hirdetés

Július végén kezdődik a floridai Bradentonban a WNBA 2020-as szezonja. A liga vezetői és a játékosokat képviselő szakszervezet megállapodott abban, hogy az évad alatt több kampány is indul a társadalmi igazságosság előmozdítása érdekében.

Létrehozzák a ligán belül a Társadalmi Igazságügyi Tanácsot (Social Justice Council), amely nyíltan fog beszélni faji kérdésekről, a szavazati jogokról, az LGBTQ közösség érdekképviseletéről és a fegyverviselésről.

A Társadalmi Igazságügyi Tanács feladata lesz, hogy létrehozzon olyan csatornákat a nyilvánosságban a WNBA játékosok számára, mint virtuális kerekasztal beszélgetések, podcastok és egyéb aktivitások, ahol foglakozhatnak az összetett társadalmi kérésekkel. A cél a mozgósítás, hogy ne csak közéleti szereplők, hanem például tanárok vagy üzleti vezetők között is meginduljon a párbeszéd. Azaz mindenkit bevonjanak, aki képes lehet hidakat építeni a társadalomban.

Többek között Layshia Clarendon, Sydney Colson, Breanna Stewart, Tierra Ruffin-Pratt, A’ja Wilson és Satou Sabally lesznek a Társadalmi Igazságügyi Tanács tagjai.

Arról is döntöttek, hogy a WNBA szezon nyitó hétvégéjén speciális mezben lépnek pályára a csapatok. Ezeken olyan nők nevei lesznek, akik rendőri túlkapás vagy más rasszista motivációjú támadás áldozatai voltak. Ezen felől minden csapat fekete bemelegítő pólót használ majd, mely a Black Lives Matter mozgalomra hívja fel a figyelmet.

Hirdetés