Hirdetés
Archivum

A tavalyi bronzcsata másik résztvevõjével is megmérkõzik az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Olaszország után a tavalyi soproni Európa-bajnokság bronzcsatájának másik résztvevõjével Hollandiával is megmérkõzik az U20-as válogatott a felkészülési idõszakban. Szombaton és vasárnap Székesfehérváron lép pályára Gáspár Dávid együttese.

A magyar csapat eddig négy felkészülési meccsen próbálhatta ki, hogy hol tart az építkezésben. Kétszer játszottak a mieink Törökországgal és kétszer Olaszországgal. A törökök domináns magas játékossal és szinte végig zónával próbálkoztak. Az olaszok ellen már az emberfogás ellen is lehetett gyakorolni. Korábbi nyilatkozatában Gáspár Dávid lapunknak elmondta, hogy Pusztai Petra is csatlakozott a kerethez, így 13 fõvel dolgoznak. Elsõsorban a támadójátékon kell pontosítani, a védekezés az nagyon úgy tûnik, hogy már most hatékony az együttesnél.

Hollandia tavaly az egész nyár legnagyobb utánpótlás meglepetését okozta az U20-as bronzérmével, amikor múlt heti riválisunkat, Olaszországot gyõzték le az értékes harmadik helyért. Egy viszonylag rutinos csapattal voltak Sopronban. A legnagyobb sztárjuk, a soproni Eb-n All-Star csapatba választott Laura Westerik kiöregedett. Hatan térhettek vissza az idei nyárra abból a keretbõl. Edzõt is váltottak, a tavalyi másodedzõ Molly McDowell vette át a szakmai munka irányítását. Nehéz meghatározni a játékerejüket. Egy biztos, hogy eddig három felkészülési meccset vívtak. Mindegyiket Portóban, ahol kétszer verték Portugáliát és egyszer nagy skalpként a spanyolokat.

Hirdetés