Hirdetés
Európa

A tét az Európa Kupa trófeája:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön 20 órától rendezik a női kosárlabda Európa Kupa fináléját Bourges-ban. A házigazda Tango Bourges Basket és az Umana Reyer Venezia küzdhet meg a trófeáért.

Az elődöntőben a tavalyi ezüstérmes Reyer Venezia szoros mérkőzésen győzte le a CBK Mersint. Szinte végig vezetett a török gárda, mindössze két és fél percen át volt az olaszoknál az előny, de az a legfontosabb két és fél perc volt. A Reyer a negyeddöntőben a Valencia ellen is hasonló csatát élt túl. Hullámzó a szezonjuk és továbbra is igaz, hogy az olasz mag teljesítménye elmarad a várttól. A bajnokságban emiatt komoly gondjaik vannak. Viszont érkeznek klasszis légiós teljesítmények. Yvonne Anderson 25, Kayla Thorton 24, Astou Ndour 18 ponttal zárt az elődöntőben, ahol 10 triplát értékesítettek. Jó védekezéssel 18 eladott labdába kényszerítették bele a törököket.

Ha védekezés, akkor a második elődöntő kapcsán egyértelműen ezt kell kiemelni. A Bourges 69-67-re győzte le a Galatasaray-t. A francia csapat a rá jellemző szervezettséggel és csapatteljesítménnyel kerekedett a törökök fölé. Ugyan 13 ponttal is ment a Galata, de a Bourges végig hitt rendszerében és döntő pillanatokban pontosabbnak bizonyultak. Hatan jutottak nyolc pont fölé. Hihetetlen stabil a Bourges. A teljes szezonban összesen három vereségük van. Egy az Európa Kupában és kettő a bajnokságban. Az pedig számukra egy extra, hogy a rutinos játékosok mellé, mint Elin Eldebrink, Elodie Godin, Sarah Michel, Kristen Mann már Alix Duchet is fel tud nőni.

Pikáns döntő elé nézünk. Két teljesen ellentétes szemlélet találkozik. Az olaszok kiemelkedő támadó potenciállal rendelkeznek, de érdekes lesz figyelni, hogy a Bourges ellen mennyire tudnak eredményesek lenni. A hazai pályán játszó gárda bővebb variációs lehetőségekkel számolhat és sokszínűbb csapatjátékot tud felmutatni. Nem szabad elfelejteni, hogy 24.3-as átlaggal a legtöbb gólpasszt jegyezték az Európa Kupa szezonban és 85.5-ös pontátlaggal a második legeredményesebbek.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés