Hirdetés
Archivum

A Texas A&M lett az egyetemi bajnok:

:

Hirdetés

Szerda hajnalban rendezték Indianapolisban az egyetemi bajnokság döntõjét, melyben a Texas A&M Aggies 76-70 arányban legyõzte a Notre Dame Fighting Irish gárdáját.

Szerda hajnalban került sor Indianapolisban a nõi kosárlabda egyetemi bajnokság fináléjára. Sajátos párosítás volt a Texas A&M-Notre Dame kettõs, mivel mindkét gárda egy-egy régió elsõ számú kiemeltjét búcsúztatta. A liga történetében második alkalommal rendeztek döntõt elsõ számú kiemelt nélkül és 2006 óta az elsõ olyan fináléra került sor, melyben a két ikon, a Connecticut és a Tennessee alakulata közül egyik sem volt érdekelt.

Történelmi lehetõség kapujában állt tehát a két gárda és ez a kezdésen meg is látszott. Idegesen játszottak a csapatok az elsõ percekben. A Texas A&M tudott elõbb megnyugodni, így 8 perc játék után 16-6-ra léptek el. Hiába kért idõt a Notre Dame szakmai stábja a különbség nem akart csökkeni. 7 perccel az elsõ játékrész vége elõtt 29-18-ra mentek a texasiak. Az elsõ 20 perc végjátéka azonban a Notre Dame csapatáé volt. Skylar Diggins vezetésével a zöldben játszó gárda gyorsan felzárkózott, 1 perccel a szünet elõtt 33-33-nál ki is egyenlítettek. A félidõre pedig 35-33-as állás mellett már a Notre Dame vonult elõnnyel.
 

Ez a 2 pontos elõny a második félidõ elején 7 pontra hízott, de innen a Texas A&M tudott újítani. Danielle Adams begyújtotta a rakétákat, gyorsan szerzett 10 pontot, ezzel pedig a texasiak 52-52-nél kiegyenlítettek, majd fokozatosan a vezetést is átvették. Adams hihetetlen formában játszott az egész döntõben, 30 pontig jutott és ezzel Sheryl Swoopes 1993-as döntõben szerzett 47 pontja után, minden idõk második legeredményesebb játékosa lett finálékban szerzett pontokat tekintve.

A Texas A&M szurkolói azonban nemcsak ennek a szép egyéni sikernek örülhettek, hanem a bajnoki címnek is. Az egyenlítés után egy 12-5-ös sorozattal 64-57-re lépett meg a fehérben játszó hölgykoszorú. Ez az elõny még nem bizonyult döntõnek, a Notre Dame ugyanis 66-66-nál 4 perccel a lefújás elõtt kiegyenlített. A zöldmezesekben azonban ennél több már nem volt. A végjátékban a Texas A&M frissebbnek tûnt és a végül 18 pontig jutó Tyra White utolsó másodperces triplájával 1 perccel a lefújás elõtt 73-68-nál eldõlt a csata. A Notre Dame már csak kapkodott, a Texas A&M pedig 76-70-es sikerével felért a csúcsra.

Eredmény
Notre Dame-Texas A&M 70-76
 

Hirdetés