Hirdetés
Archivum

A TF a 9. helyen zárt az Európai Egyetemi Játékokon:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárult az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornája. A TF a 9. helyet szerezte meg, miután a helyosztón 71-58-ra verte litván ellenfelét.

A TF gárdája a 9. helyért a Mykolas Romeris Egyetem csapatával mérkõzött. A két együttes az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt. A találkozó kiegyensúlyozott képét jól mutatja, hogy 20 perc alatt 12 alkalommal változott a vezetõ kiléte és ötször volt döntetlen. Az elsõ negyed végén 17-16-ra a litvánok vezettek. A második etap elején fordított a TF és innentõl kezdve sokáig Boros Zoltán együttese járt elõrébb, de 28-25-ös magyar vezetést követõen a litván együttes 8-0-val zárta az elsõ félidõt.

A harmadik negyednek 33-28-ról vágtak neki a csapatok. Ezt a játékrészt 15-0-val kezdte a TF és 43-33-ra sikerült fordítani. Ez a sorozat döntõnek is bizonyult, a játékrész végére 17 pontra nõtt a különbség. Innen a litván együttes már nem tudta szorossá tenni a csatát. A záró szakaszban még 10 pont környékére visszajöttek, de a 31 egységig jutó Mányoky Judit extra játékával a TF magabiztosan õrizte elõnyét és megérdemelt gyõzelmet aratott. Ez pedig azt jelenti, hogy a TF a 9-16. pozícióért zajló helyosztók alkalmával mind a három meccsét megnyerte.

Az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornája hazai gyõzelmet hozott. A tornát a Zágrábi Egyetem csapata nyerte, az ezüstérmet egy gyulafehérvári intézmény együttese szerezte meg, míg a bronzérmes a TF-et is legyõzõ belgrádi alakulat lett.


Eredmény

Mykolas Romeris Egyetem – TF 58-71 (17-16, 16-12, 6-28, 19-15)

Statisztika

Hirdetés