Hirdetés
Archivum

A TF a négy közé jutásért játszik az Egyetemi Világligán:

:

Hirdetés

Vasárnap hajnali 4 óra 50 perctõl a 3×3-as Egyetemi Világliga negyeddöntõjében a Ljubljanai Egyetem ellen lép pályára a TF. Beharangozó.

Fotó: FISU

Fotó: FISU

A körülmények ismeretében minden elõzetes várakozást felülmúl a TF eddigi menetelése a 3×3-as Egyetemi Világligán a kínai Hsziamenben. Három játékossal három gyõzelem minden 3×3-as tornán nagy bravúr. Arról nem is beszélve, hogy mind a három sikert egylabdás meccsen tudták elérni a mieink jó szerkezetû, atletikus, felkészített riválisok ellen.

A negyeddöntõben találkozik elõször európai csapattal a TF, hiszen a Ljubljanai Egyetem lesz az ellenfél. Nem ismeretlen riválisról van szó, miután a mieinkhez hasonlóan évek óra járják az egyetemi seregszemléket. A mostani keretük két csapatra épül: a Coimbrában rendezett Európai Egyetemi Játékokon szereplõ alakulatukra, illetve arra a válogatottjukra, mely a Mediterrán Játékokon megmutatta magát.

Amíg a szombati szenegáli ellenfél bemutatása kapcsán a magyar lányoknál a nemzetközi rutinban egyértelmû fölényt emelhettünk ki, addig a fentebb leírtak is megmutatják, hogy itt most ilyen különbség nem lesz a felek között. A szlovénok veretlenül jutottak a nyolc közé. Eddig kínai, mexikói, kolumbiai és chilei riválist gyõztek le. Nehéz azonban a mérkõzéseiket áttekintve messzemenõ következtetést levonni a teljesítményükbõl.

A nyitó napon a kínai riválisuk ellen kijött a lépés, azzal a játékkal komoly reményeik lehetnek. A másik három találkozón nagy kihívás elé nem állították csapatukat. Jelentõs tudáskülönbség mellett arattak magabiztos sikereket. A statisztikáikat figyelve Maja Jakobcic remekel. A 21 éves, 186 cm magas játékosuk a legmagasabban jegyzett tagja a csapatuknak. Még a felnõtt nagypályás válogatott bõ keretében is helyet kapott. Kínában a négy meccsen 37 pontot ért el, ami 9.2-es átlag.

Kemény védekezésre építenek és nagy ritmusban játszanak. Ráadásul rendkívül jól dobnak, a négy meccsen 81 pontot értek el. Ezzel a nõi mezõny egyik legeredményesebb alakulatáról beszélhetünk három játéknapot követõen. Mivel a TF csere nélkül szerepel – Kováts Gabriella sérülése miatt Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara felállásban játszanak a magyar lányok -, ezen a meccsen már nagyon komoly lépéshátrányba kerülhetünk. Óriási bravúr lenne a továbbjutás, de a TF-es lányok eddig is szép sikerekkel örvendeztettek meg minket.

Hirdetés