Hirdetés
Magyarország

A TF ellen indítja a rájátszást a SERCO UNI Győr – Fűzy-Antolovics Adélt kérdeztük:

:

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombat este vívta utolsó alapszakasz mérkőzését a SERCO UNI Győr, méghozzá az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen, melynek legyőzésével bebiztosították nemcsak a tabella második helyét, de a pályaelőnyt is. Kedden ismét élesben lép pályára a győri gárda, kezdetét veszi ugyanis a bajnoki szezon rájátszása, ahol a negyeddöntőben nem más, mint a hetedik TFSE-MTK lesz az ellenfelük. A találkozó előtt Fűzy-Antolovics Adél másodedzőt kérdeztük az elmúlt mérkőzés tapasztalatairól, illetve a Play-Off kezdetével kapcsolatos várakozásairól.

Március 28., kedd
18:00 SERCO UNI Győr – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Györfy Rúben, Jakab László Imre (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Szombaton a SERCO UNI Győr a Szekszárd otthonában lépett pályára az alapszakasz záró fordulójában. Mindkét együttes számára nagy volt a tét, ám a találkozót végül a győri gárda nyerte 83–75-re, ezzel pedig második lett az alapszakaszban. Fűzy-Antolovics Adél elmondása alapján, csapatuk szereplése minden várakozást felülmúlt, de a java még csak most következik. 

“Előszőr is azzal kezdeném, hogy nagyon boldog vagyok és borzasztóan gratulálok a lányoknak!” – kezdte gondolatmenetét a győri másodedző. – “Amiben egyöntetűen megegyezik mind az én, mind pedig a stáb összes többi tagjának a véleménye, hogy a szombati mérkőzés egy igazi csapatmunka volt. Egy csapatként kosárlabdáztunk, küzdöttünk a pályán, nagyon összetartóak voltak a lányok, gyönyörűen harcoltak, küzdöttek egymásért, abszolút látszott rajtuk az akarat. Öröm volt őket nézni. Ezen kívül pedig azt gondolom, hogy a szakmai részét is dícséretet illeti a dolgoknak, ugyanis remekül felkészültünk a Szekszárdból, illetve a Szekszárd ellen. Szerintem kijelenthetjük, hogy semmi sem okozott meglepetést számunkra a szombati találkozó során, egy maximálisan felkészült győri csapat lépett pályára, amit úgy gondolom, hogy a számok is alátámasztanak – remekül szálltak be a csere játékosaink is. Ha pedig már a számokat említettem, akkor azt szintén kiemelném, hogy elsőszámú ötös centerünk, Beatrice Mompremier nélkül léptünk pályára, ennek ellenére viszont sikerült megnyernünk a lepattanó harcot. Mi 36 lepattanót tudtunk szerezni, míg ellenfelünk 25-öt, ami szintén hatalmas pozitívumnak számít.” – fogalmazott Fűzy-Antolovics Adél.

Kedden 18 órakor a hetedik helyezett TFSE-MTK ellen kezdi a negyeddöntőt, hazai pályán a SERCO UNI Győr. A győriek mérlege a fővárosi csapat ellen igencsak egyoldalú, eddig 12 találkozón, 11 győri győzelem mellett 1 budapesti siker született, így tehát joggal bizakodhat Fűzy-Antolovics Adél együttese egy jó kezdésben a rájátszásban. Ám közel sem lesz egyszerű dolga a Győr, hisz, mint az köztudott, a rájátszást kulcsemberük, a vállsérülés miatt kiesett Beatrice Mompremier nélkül kell végigjátszaniuk. 

“A rájátszás negyeddöntőjében a TF csapatával mérkőzünk meg, akik ellen mindenképpen a győzelem a cél, illetve az elvárt – egész évben erre a pillanatra várt a csapat. Bár nem volt rengeteg időnk felkészülni a kezdésre, hiszen kedden már dobják is fel a labdát, nagy meglepetések nem érhetnek minket, hisz jól ismerjük az ellenfelet. Még Mompremier nélkül is egyértelmű, hogy magas poszton kell dominálnunk, ugyanis a pestieknek sincs egy kifejezett ötös posztú centere. Éppen ezért, az lesz a cél, hogy a palánk alatt, alsó poszton erősebbek, dominánsabbak, agresszívabbak legyünk. Ezen kívül pedig természetesen gyors támadójátékra lesz szükségünk, ami tőlünk azt gondolom már megszokott, illetve agresszív védekezésre. Ha ezeket teljesíteni tudjuk, akkor a győzelem is meglesz, méghozzá egymásután kétszer is.” – mondta Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés