Hirdetés
Archivum

A TFSE 5., a Széchenyi István Egyetem a 11. helyen zárt az Egyetemi Játékok 3×3-as tornáján:

:

Hirdetés

Szerdán este rendezték a Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok 3×3-as nõi kosárlabda tornáján a helyosztókat. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a TFSE az 5-8., míg a Széchenyi István Egyetem csapata 9-12. helyért mérkõzött. Következzen rövid összefoglalónk a záró napról.

A TFSE mindkét mérkõzését megnyerte. Az 5-8. helyért az elsõ rivális a Volga Régió Állami Testnevelési és Turisztikai Egyetem alakulata volt. Az oroszokat végig vezetve 14-10-re sikerült legyõzni. A TFSE 6-1-re ellépett az elsõ percekben. Ezt követõen riválisunk még 9-8-ra felzárkózott, a végjátékban azonban ismét a magyar lányok akarata érvényesült.

Ez a siker azt jelentette, hogy az 5. helyért játszhatott a TFSE. Az ellenfélként a Lucerne Egyetem gárdája érkezett, akiket 13-8-ra sikerült legyõzni. A találkozó feléhez közelítve 10-3-as elõnyt alakított ki a TFSE. Ezt követõen riválisunk még felzárkózott, de nem forgott veszélyben a siker és ezzel az igen elõkelõ 5. pozíció.

A Széchenyi István Egyetem csapatának elsõ ellenfele a 9-12. helyért a Pau-i Egyetem együttese volt. Óriási csatában 14-13-as gyõzelmet arattak a franciák. A két csapat sokáig fej-fej mellett haladt. A végjátékban ellépni látszott a francia rivális, de a gyõriek két távoli dobással szorossá tették a meccset.

A vereséggel a 11. helyért mérkõzött a Széchenyi István Egyetem csapata. Egy izraeli rivális, az Ohalo College gárdája volt az ellenfél. Nagy csatában, de a végjátékot kézben tartva 16-10-es gyõri siker született. Még 10-7-re az izraeli csapat vezetett, de innen 9-0-val zárta a meccset a Széchenyi István Egyetem.

Eredmények

5-8. helyért
TFSE – Volga Régió Állami Testnevelési és Turisztikai Egyetem 14-10
Pontszerzõk: Varga Barbara 6, Miháczi Diána 3, Karlócai Julianna 3, Kováts Gabriella 2.

Lucerne Egyetem – TFSE 8-13
Pontszerzõk: Varga Barbara 6, Karlócai Julianna 5, Miháczi Diána 2.

9-12. helyért
Széchenyi István Egyetem – Pau-i Egyetem 13-14
Pontszerzõk: Perl Zsófia 6, Nagy Rebeka 5, Gyöngyösi Eszter 1, Török Barbara 1.

Széchenyi István Egyetem – Ohalo Academic College 16-10
Pontszerzõk: Nagy Rebeka 8, Perl Zsófia 5, Török Barbara 2, Gyöngyösi Eszter 1.

Hirdetés