Hirdetés
Archivum

A TFSE az egyetemi bajnok 2019-ben:

:

Hirdetés

Megvédte címét a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a TFSE. A debreceni Final Four döntõjében a TFSE 69-53-ra múlta felül a Debreceni Egyetem csapatát.

Részletes helyszíni beszámoló ITT olvasható

Rendkívül fordulatos és élvezetes finálét láthattunk, melyet a hazaiak kezdtek jobban. A debreceni együttes 7-0-val indított és innentõl az elsõ negyedben végig õrizte elõnyét. Göttlinger Anna remekelt, aki 10 perc alatt egymaga 12 egységig jutott. Pontjaira építve 10 perc után 24-14-re ment a Debrecen. A címvédõ nehezen találta a ritmust támadásban, a duplákat tekintve 10-bõl mindössze egy kísérlete lett sikeres az elsõ negyedben. A második etapban is lendületben maradt a Debrecen, egészen 33-22-ig õrizte kétszámjegyû elõnyét. Innen viszont a félidõt Karlócai Julianna és Vörösházi Jázmin tripláival zárta a TF és ezzel 33-28-ra felzárkózott.

Bár támadásban még mindig akadtak kimaradt lehetõségei, de védekezésben a második negyedre rendezte sorait a TFSE. A félidõig 12 eladott labdát rögzíthettünk debreceni oldalon, míg a címvédõnél mindössze ötöt, ráadásul azt is mind az elsõ 10 percben. Ez már elõrevetítette a folytatást. A döntést ugyanis a harmadik etap elsõ fele hozta el a fináléban. A TF 17-4-es sorozattal indította ezt a szakaszt. Nagy ritmusban játszva, szerzett labdákból könnyû pontokat elérve dominált a fõvárosi gárda. A Debrecennek Göttlinger triplája után 45-41-nél még akadt egy felzárkózása, de fordításai esélyei már nem mutatkoztak ezen a délutánon. A harmadik etapot Karlócai hármasa zárta, amivel 50-41-es elõnyrõl futott neki a záró szakasznak a TF.

Az utolsó 10 percet hárompontosok vezették fel. A TF-nél Karlócai és Miháczi, míg a debrecenieknél ismét Göttlinger bizonyult eredményesnek távolról. A különbség 10 egység felett állandósult. A TFSE ugyan érthetõen fáradtan mozgott, de a második félidõben nyújtott remek teljesítményével megérdemelten védte meg címét. A debreceniek nagyot küzdöttek és amíg erejük engedte, tudták tartani a lépést. A 69-53-as végeredményt hozó fináléban hazai oldalon Göttlinger Anna 21 ponttal zárt, míg Foltin Blanka 16 pontot és 12 lepattanót elérve dupla-duplát jegyzett. A bajnoki címet szerzõ TFSE csapatában a 25 pontot és 14 lepattanót elérõ Karlócai Juliuanna emelkedett ki, mellette Miháczi Diána 13 ponttal és 7 gólpasszal, Vörösházi Jázmin 12, Kováts Gabriella pedig 11 ponttal segítette gyõzelemhez csapatát.

Gratulálunk!

Eredmény

TFSE – Debreceni Egyetem 69-53 (14-24, 14-9, 22-8, 19-12)

Statisztika

Hirdetés
Hirdetés