Hirdetés
Archivum

A TFSE az elsõ döntõs 2019-ben az egyetemi bajnokságban:

:

Hirdetés

Hétfõn megkezdõdött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntõje Debrecenben. Az elsõ elõdöntõben a TFSE 67-59-re legyõzte a Közgázt és ezzel bejutott a keddi fináléba.

Részletes helyszíni beszámoló ITT olvasható

A TFSE az Amatõr Bajnokságban megszerzett bajnoki címe után nem pihenhetett sokat, hiszen címvédõként már jelenése volt a debreceni egyetemi négyes döntõben. Itt az elõdöntõben a Közgázzal találkoztak, mely a legemlékezetesebb negyeddöntõ párharcot vívta idén. A visszavágón hatalmasat küzdve az utolsó négy percben dolgozott le 15 pontos hátrányt az ELTE-BEAC ellen.

Ilyen elõzmények után jött a Final Four elsõ elõdöntõje. A Közgáz kezdett élesebben és a pontszegény elsõ szakasz végén 10-9-re vezetett. A második etapban a 9 pontot is elérte a differencia a felek között, de a félidõig 27-24-re visszajött a TFSE. Ez bizonyult döntõnek. A Közgáz Doktor Anna, Farkas Fanni és Szalay Viktória ponterõs játékával igyekezett a lépést tartani, de fokozatosan a TFSE fölénye rajzolódott ki.

A címvédõ 37-37 után egy 14-4-es sorozattal zárta a harmadik szakaszt. Az utolsó 10 percnek 51-41-rõl vágtak neki a felek. Itt 9-12 egység között állt be a differencia. A Közgáz ismét hatalmasat küzdött, de a TFSE biztosan menedzselte elõnyét és ezzel kivívta a döntõbe jutást. A TFSE gárdájában Karlócai Julianna 21 ponttal és 14 lepattanóval, Kováts Gabriella 15 ponttal és 10 lepattanóval, Varga Barbara pedig 13 ponttal és 14 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Eredmény

Közgáz SC és DSK – TFSE 59-67 (10-9, 17-15, 14-27, 18-16)

Statisztika

Hirdetés