Hirdetés
Archivum

A TFSE és a Közgáz mérkõzik az aranyéremért az Egyetemi Bajnokságban:

:

Hirdetés

Két játéknap lezajlott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 2018-as négyes döntõje alkalmával. Az eredmények úgy alakultak, hogy kedden délután hagyományos értelemben vett döntõre és bronzmeccsre kerül sor.

Egy körmérkõzéses rendszerben kiírt négyes döntõnek megvan az a sajátossága, hogy az elsõ két napon alakulhatnak úgy az eredmények, melyek alapján akár a gyõztes kiléte is eldõlhet. A másik oldalról azonban olyan eredménysor is formálódhat, mely a záró napra a két-két gyõzelemmel álló csapatok között klasszikus értelemben vett finálét, míg a nyeretlenek között igazi bronzcsatát hozhat.

Az idei egyetemi négyes döntõben ez a második forgatókönyv érvényesült. Az elsõ két napon a címvédõ TFSE és a Közgáz is legyõzte a Szeged, illetve a Debrecen gárdáját. A TFSE a Debrecent 56-39-re, míg a Szegedet 70-47-re múlta felül. A Közgáz pedig a Szegedet 62-50-re, míg a Debrecent 55-33-ra verte. A két veretlen csapat fölénye az eddigi játéknapokon nagynak mutatkozott, de azt hozzá kell tenni, hogy a debreceni és a szegedi együttest is sérülés, betegség, illetve tanulmányi kötelezettség hátráltatja.

A TFSE és a Közgáz összességében fordulatos meccsek után érkezik a záró naphoz. Mindkét együttesnek akadtak hullámvölgyei, de a kulcspillanatokban érvényesült a keretek fölénye. Az is látszódott, hogy a bajnoki címért mérkõzõ két gárda jobb rotációs lehetõségekkel rendelkezik a riválisainál. Amikor pedig valóban jól pörgött a játék, azt az arcát mutatta a döntõn a két együttes, ami az egész szezonban meghatározta. Láthattunk ponterõs egyéni teljesítményeket, labdaszerzéseket, szép összjátékokat.

A TFSE és a Közgáz között 16 órakor kezdõdõ, döntõnek beillõ összecsapást egyértelmûen az határozhatja meg, hogy melyik oldal tud kiegyensúlyozottabb lenni. A bronzcsatára, ahol déltõl a Szeged és a Debrecen méri össze az erejét, szintén érdemes lesz majd figyelni. Mindkét együttes számára egy hosszú szezon végén szép lezárást jelentene az érem megszerzése.

A találkozók a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség hivatalos Facebook oldalán élõképes közvetítés formájában követhetõek.

Hirdetés