Hirdetés
Archivum

A TFSE megvédte címét a 3×3-as Egyetemi Bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték Szombathelyen a Decathlon B33 Egyetemi és Fõiskolás Bajnokság Döntõjét. A TFSE megvédte egyetemi bajnoki címét a 3×3-as szakágban is.

A 3×3-as szakágban az egyetemi bajnokságban két forduló elõzte meg a szombathelyi nyolcas döntõt. Ezek eredménye alapján alakult ki a mezõny, melyet a TFSE, a PTE-EMES Petõfi, a Széchenyi KA, az ELTE-BEAC, a MEAFC, a Közgáz SC, a Szegedi RSC és a SZOESE alkotott.

A szombathelyi országos finálén az elõdöntõket az egyik ágon a TFSE és a Közgáz, a másikon pedig az ELTE-BEAC és a Széchenyi KA vívta. A TFSE egész nap magabiztosan menetelt a címvédés felé. Az elõdöntõben a Közgázt 18-6-ra múlták felül. Ezt követõen pedig a fináléban Széchenyi KA volt a riválisa. Itt 21-8-as végeredmény született. A 10 perces játékidõ vége elõtt 37 másodperccel érte el a TFSE a meccset lezáró találatot.

A döntõben másfél perc után még 3-2 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen azonban a TFSE összeszokott négyese, melyet Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána és Varga Barbara alkotott ezen a dálutánon is, fokozatosan növelte elõnyét. Az utolsó 5 percbe 8-3-ról fordultak a felek. Három perccel a vége elõtt pedig már 12-4-es állást regisztrálhattunk.

A Decathlon B33 Egyetemi és Fõiskolás Bajnokság elsõ helyet tehát 2019-ben a TFSE szerezte meg. A második a Széchenyi KA lett, míg a szakágban a szokásoknak megfelelõen bronzmeccset nem vívnak. Az elõdöntõk vesztesei, tehát a Közgáz SC és az ELTE-BEAC szerezték meg a harmadik pozíciót.

Gratulálunk minden résztvevõ gárdának!

A négy-négy nõi és férfi érmes együttes 2019-es 3×3-as egyetemi küzdelmek alkalmával.

A TF 3×3-as bajnokcsapatai.

Hirdetés