Hirdetés
Magyarország

A TFSE-MTK főpróbája sikerült jobban

TFSE-MTK - KSC Szekszárd 77-64 (17-14, 22-17, 23-13, 15-20)

Felkészülési mérkőzés
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont

TFSE-MTK: Carter 15/6, Dúl T. 7/3, Szabó 9/6, Czinano 6, Dúl P. 20/12. Csere: Vígh, Baa 6, Vintsilaiou, Király 6/6, Németh 3, Burján 3/3, Horváth, Vladár 2.

KSC Szekszárd: Stanacev 4, Krnjic 6, Vojtulek 18, Holcz 6, Dudasova 2. Csere: Horváth 4, Monroe 11, Árvai, Boros 4, Szücs 9/3

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Felkészülési mérkőzésen a TFSE-MTK 77-64-re legyőzte a KSC Szekszárdot.

A KSC Szekszárd Mányoky Réka, Miklós Melinda és Theodoreán Alexandra nélkül állt fel. A TFSE-MTK teljes kerettel készült a találkozóra. Mindkét gárda az utolsó felkészülési mérkőzését vívta.

Ana Vojtulek és Sha Carter kosárváltása vezette fel az összecsapást, majd betalált a hazaiaktól Dúl Panka és Monika Czinano, így másfél perc után 6-2-nél már szekszárdi időkérés miatt állt a játék. A folytatásban rendezte sorait a KSC és 8-8-nál egyenlítettek is a vendégek. Innentől az első negyedben szinte végig fej-fej mellett haladt a két gárda. A hajrában két indításos kosárral megugrott a TFSE és a megszerzett előnyéből három pontot a negyed végére is megőrzött. 10 perc után 17-14 állt az eredményjelzőn. A második negyed első találatát Dúl Panka szerezte, így Zseljko Djokics ismét gyorsan időt kért. Határozottabb védekezéssel lépett fel a Szekszárd és 20-19-nél a vezetést is átvette. Ezzel a lendülettel a második szakasz közepén Sara Krnjic és Nikola Dudasova találataival 26-22-re megugrott a KSC, így ekkor már Hegedűs Péter időkérése állította meg a játékot.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A TFSE nem engedte leszakítani magát. Dúl Panka állt a csapat élére, 11 pontot, közte három triplát értékesített, amivel visszavette az irányítást a házigazda. A Szekszárd kosárcsendjét Horváth Bernadett törte meg, de Pankától a húga Dúl Terka sem akart lemaradni. Az öt pontja zárta a félidőt. Az egykezes dudaszós triplája 39-31-re alakította az eredményt. A félidőben Dúl Panka már 16 pontnál járt, míg Baa Dominika 6-nál hazai oldalon. A vendégeknél a 6-6 pontos Holcz Rebeka és Jacinta Monroe voltak a legeredményesebbek. A harmadik negyed elején Jacinta Monroe 2+1-es megoldásával szépített a KSC. Nem sokkal később Ana Vojtulek is megvillant. A TFSE első mezőnykosarára közel négy percet kellett várni. Ez Sha Carter nevéhez, majd Dúl Panka a negyedik tripláját is értékesítve 45-36-nál visszaállította a csapata 9 pontos előnyét. Ez követően Sha Carter pillanatai következtek két triplával és egy 2+1 helyzettel. 54-40-nél már 14 pont választotta el a feleket.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A harmadik negyed második felét egyértelműen a TFSE uralta, a folytatásban tovább nőtt a differencia. Igaz, Burján Laura triplája éppen akkor érkezett, amikor Nikola Dudasova a bokáját fájlalva a földön maradt. Kiválása után beszűkült a KSC rotációja, ritmusát is veszítette a vendég gárda. A harmadik negyed végére 62-44-re lépett el a TFSE-MTK. A záró szakasz elején pedig Szabó Fanni triplájával a 20 pontot is átlépte a differencia. Becsülettel küzdött a Szekszárd, láthattunk szép megoldásokat Szücs Grétától. Ismét megvillant Jacinta Monroe is. Eközben a nagy előny birtokában hazai oldalon némileg visszaesett a játék intenzitása, de egy-egy extra megmozdulás Monika Czinanótól vagy éppen Vladár Róza első találata, stabilan 15-17 pontos differenciát eredményezett. Sőt, Király Andrea triplájával 74-54-nél visszaállt a 20 pontos különbség. A hajrában Ana Vojtulek állt a KSC élére. Egészen 74-62-re felzárkózott a pontjaival a szekszárdi együttes. Ennél közelebb viszont nem kerültek a vendégek. A vége 77-64 lett.

Jövő héten már mindkét csapat tétmérkőzésen lép pályára. A nyitó fordulóban a TFSE-MTK a Sopron Basket, a KSC Szekszárd a BKG PRIMA Natura Szigetszentmiklós csapatát fogadja.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés