Hirdetés
Magyarország

A TFSE-MTK nyerte az alapszakasz utolsó mérkőzését

ZTE NKK - TFSE-MTK 75-81 (23-21, 14-16, 13-25, 25-19)

Bajnokság, 21. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
Farkas G., Györfy R., Németh P. (Forrai S.)

ZTE NKK: Dzombeta 24/3, Szabó P. 17, Horváth F., Kulcsár 5, Tuchscherer 11. Csere: Mányoky 9/3, Horváth F. 4, Úr 2, Dömötör, Saad 3.

TFSE-MTK: Jenkins C. 22/3, Boros B. 2, Bernát 11/3, Jenkins A. 28/3, Németh 6. Csere: Katona 10, Markovic 2, Kovács V., Herman.

Hirdetés

A bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését rendezték pénteken. A 21. fordulóból pótolt találkozón a TFSE-MTK 81-75-ös győzelmet aratott a ZTE NKK otthonában.

A tabellán elfoglalt helyezés szempontjából nem volt tétje az összecsapásnak. A TFSE-MTK a 7. helyen zárt, míg a ZTE NKK a 12. pozícióban fejezte be az alapszakaszt. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a következő időszak nagy feladataira milyen érzésekkel fordulnak a csapatok és ez már rögtön a mérkőzés elején meglátszódott a játékon. Az első percben Deanna Tuchscherer büntetőire a visszatérő Alisia Jenkins válaszolt. A ZTE kezdett jobban, így két és fél perc alatt 8-2-es előnyre tett szert. A legnagyobb különbséget az első szakaszban 17-10-es hazai vezetésnél rögzíthettük, de a játékrész végére 23-21-re felzárkózott a fővárosi gárda.

A második negyed elején ismét ellépett 31-25-re a ZTE, de innen Magyar Bianka tanítványai vették át az irányítást. Alisia Jenkins 4 pontjával, illetve Chanise Jenkins és Bernáth Réka találataival 10-0-val 35-31-re fordított a TFSE. Ambrus Péter időkérése után rendezte sorait a házigazda, mely a nagyszünethez érkezve 37-37-nél egyenlített. A félidőben zalaegerszegi oldalon a 14 pontos Miljana Dzombeta volt a legeredményesebb, míg a TFSE-nél Alisia Jenkins járt 20 egységnél. A harmadik etap elején Katona Szidónia duplájával, illetve Chanise Jenkins öt pontjával villámrajtot vett a fővárosi együttes. Másfél perc után 44-39-nél már hazai időkérés miatt állt a játék. A folytatásban 44-42-re még felzárkóztak a zalaegerszegiek, de sebességben, erőben érezhetően a TFSE dominált. Ez az eredményen is megmutatkozott, egy 11-2-es futással a harmadik negyed utolsó három percébe érve 55-44-re elszakadtak a vendégek.

A kétszámjegyű különbség a játékrész végére is megmaradt a felek között. Az utolsó 10 percnek 62-50-ről vágtak neki a csapatok. A ZTE igyekezett megragadni a lehetőséget a felzárkózásra, amikor a TFSE kispadja technikait kapott és Tuchscherer a büntetőt értékesítette, 62-57-re visszajöttek a hazaiak. Nem volt hiány fordulatokban az igencsak paprikás hangulatúvá váló találkozón. A vendégek Bernáth Réka triplája után 73-64-re elléptek,  majd innen 75-73-ra ismét visszakapaszkodott a ZTE. Fordítani azonban nem tudtak a hazaiak. Az utolsó két percbe érkezve Katona Szidónia, majd Alisia Jenkins növelte a különbséget. A TFSE így végül nem engedte ki a kezéből a győzelmet, de küzdeni tudásukért és harciasságukért a zalaegerszegieket is dicséret illeti. A végeredményt Miljana Dzombeta és Bernáth Réka büntetői alakították ki.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés