Hirdetés
Magyarország

A TFSE-MTK-ra és az Euroliga negyeddöntő folytatására is készül a DVTK:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Óriási küzdelemben a DVTK HUN-Therm 78-66-ra felülmúlta a Villeneuve d’Ascq gárdáját az Euroliga negyeddöntő első mérkőzésén. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban 1-0-ra vezetnek a diósgyőriek, akik a franciaországi folytatás előtt még egy fontos bajnokit is megvívnak.

A szerdai találkozón 10-2-vel kezdett a Villeneuve d’Ascq, az előnyük a második negyed elején 17 pontnál tetőzött. Ezt követően 21-5-ös sorozattal zárta a félidőt a DVTK.

„Az elején meglepett minket a francia csapat jó dobószázaléka. Volt, amikor mi hibáztunk védekezésben, de volt, amikor kézen keresztül be tudták dobni ezeket a hármasokat. Tartottam attól, hogy ebben az időszakban olyan különbség alakul ki, ami után még nagyobb energiákat kell mozgósítani és rettenetesen nehéz dolgunk lesz őket utolérni.” – mondta lapunknak a találkozóra visszatekintve Völgyi Péter vezetőedző, aki a mérkőzés fordulópontját így foglalta össze:

„Nagy változást tudtunk hozni a játék képében azzal, hogy szigorítottunk a védekezésünkön és megtaláltuk a kettő-kettőik elleni gyógymódot, illetve odaértünk a külső dobásaikra. Támadásban pedig azzal, hogy meg tudtuk dobni azokat a gyorsindításos gólokat, amihez az elején nem voltak lepattanóink.”

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

A harmadik etap közepén vette át a vezetést a DVTK. A záró szakaszban akadt egy fellángolásuk a vendégeknek, de fordítani már nem tudtak.

„A második negyedtől mi irányítottunk. Valóban volt egy kisebb megingásunk, amikor túlságosan a pálya szélén akartuk a kettő-kettőinket befejezni, nem a középső területet támadtuk. Ezt jól használták ki a Villeneuve d’Ascq játékosai, vettek el labdákat és így tudtak közelebb kerülni. Összeségében viszont 30-32 percen keresztül azt a játékot csináltuk, amit megbeszéltünk.” – hangsúlyozta a szakvezető.

Rendkívül sűrű a DVTK programja, hiszen szombaton a TFSE-MTK-t fogadja a bajnokságban.

„Csütörtökön pihentek a játékosok, volt egy rövid videó a mérkőzésből és a kisebb sérüléseket kezeltük. Péntektől pedig a TFSE-MTK-ra készülünk. Egy ilyen telt házas, felfokozott hangulatú mérkőzés után felpörögni nem egyszerű feladat. Ellenfelünknek lesz kevesebb veszíteni valója, de mindenképpen szeretnénk nyerni, az alapszakasz első hely megőrzése érdekében minden mérkőzés fontos” – mondta Völgyi Péter, aki az EL negyeddöntő második felvonására is előre tekintett.

„A franciaországi mérkőzésre apró változásokat kell eszközölni a csapat játékában. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor még hatékonyabbak tudunk lenni támadásban. Alapvetően a harc a szabad labdákért és a lepattanókért, illetve az eladott labdák minimalizálása fogja eldönteni a kinti összecsapás sorsát.”

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés