Hirdetés
Magyarország

A TFSE-MTK-t fogadja a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Vasárnap 18 órától a Sopron Basket a TFSE-MTK együttesét fogadja a bajnokság 14. fordulójában. A soproniak felkészüléséről Laczka Miklós, másodedző nyilatkozott lapunknak.

Január 2., vasárnap
18:00 Sopron Basket – TFSE-MTK
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Farkas Gábor, Horváth Csongor Béla, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

A Sopron Basket utoljára december 21-én lépett pályára. Akkor az Euroligában óriási csatában, hosszabbítást követően 71-70-re maradtak alul a soproniak a Famila Schio otthonában. Laczka Miklóst arra kértük, hogy foglalja össze: mi volt a legnagyobb tanulsága annak az összecsapásnak.

“Egészen egyszerűnek hangozhat a dolog, de az, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, még jobban kell figyelnünk a részletekre. Most látszott a lehető legtisztábban, amikor egy csapat hosszabbításban bukik el egy meccset egyetlen ponttal, akkor az biztos, hogy kicsi dolgokon csúszik el. Ez így is történt.” – válaszolta Laczka Miklós.

“Nekünk nincs más dolgunk, mint azon lenni, hogy ezekben a kicsi dolgokban tudjunk előre lépni. Azokban a szegmensekben, amiben most nem voltunk annyira erősek vagy úgy éreztük, hogy az utóbbi hetekben, egy hónapban akadtak visszatérő hibák, nekünk meg kell próbálni a lehető leggyorsabban megoldást találni. Most is így dolgozunk edzésen. Nem mintha eddig nem foglalkoztunk volna ezzel, de vannak, amik most nagyobb figyelmet kapnak.” – tette hozzá a soproniak másodedzője.

Adja magát a kérdés, hogy mely területek kapnak most nagyobb figyelmet.

“Támadásban továbbra is az összeszokottság és a bizonyos játékszituációkra való gyorsabb reakciók. Összességében a gyorsabb döntéshozatal. Védekezésben pedig elsősorban a védőlepattanók.” – felelte Laczka Mikós. “Ezen felül az egyéni felelősségben vannak dolgok, amiket mindig lehet javítani. Most azonban elsősorban támadásban a precízió, a részletek megfelelő végrehajtása, védekezésben pedig a lepattanózás és az állandó keménység.”

A lepattanózás a Famila Schio ellen is főszerepet kapott, ahol addig tudta őrizni nagyobb előnyét a soproni csapat, ameddig ebben a mutatóban is fölényben volt. “Nyilván nem segített az, hogy a legvégén a két centerünk kipontozódott. Ezzel együtt ezt a feladatot meg lehetett volna oldani. Nem lehet azért csak ebben keresni a vereség okát.” – mondta Laczka Miklós.

A vasárnap a TFSE-MTK ellen vívja első 2022-es mérkőzését a Sopron Basket. A tabella nyolcadik helyezettje elleni találkozót favoritként várja a bajnoki címvédő, de a TFSE kellemetlen rivális lehet.

“Az jellemző rájuk, hogy nem mennek ki feltartott kézzel senki ellen sem. Még azon a meccsen is a közelmúltban a PEAC vendégeként, amikor Jenkins és Pavel nem játszott, akkor is nagyon harcosak voltak. Összességében az elmúlt időszak azt mutatja, hogy pontosabban hajtják végre azt a kemény védekezést, amit a szezon eleje óta szeretnének csinálni. Ezen a területen léptek előre amellett, hogy továbbra is nagy támadópotenciállal rendelkeznek. Bátran játszanak, magas tempót diktálnak, külső dobásokat vállalnak. Egy kellemetlen ellenfél, akiket soha nem szabad alábecsülni.” – jellemezte a riválist Laczka Miklós.

A két csapat szeptember 29-én találkozott és akkor 72-30-as soproni siker született. Ugyanakkor Laczka Miklós is arra figyelmeztetett, hogy ebből nem szabad kiindulni.

“Azóta rengeteget változott mindkét csapat. Egészen más a második fordulóban találkozni, mint így az új év első meccsén. Teljesen más mérkőzésre lehet számítani. Biztosak vagyunk benne, hogy jobb ritmusban lesz annál a TFSE-MTK, de mi is sokat léptünk előre. Reméljük, hogy a kemény edzésmunka mellett, ami most jellemez minket és ami terhelést kap a csapat, képesek leszünk mozgósítani az energiákat és a lehető legjobban játszani.” – mondta a soproniak másodedzője.

Eltérő menetrend szerint dolgozott a hazai mezőny. Négy gárda, köztük a Sopron Basket, nem játszott az elmúlt 10 napban, nyolcan, így a TFSE-MTK is, pályára léptek a két ünnep között. Beszélgetésünk végén arra is kitértünk, hogy melyik lehet az ideális megoldás.

“Nehéz ezt megmondani, mind a kettőnek meg lehet az előnye. A mi saját szempontunkból jobbnak érzem azt, hogy tudunk egy kicsit pluszban készülni. Nagyon kemény edzéseket végezhetünk ezekben a napokban. Erre most szüksége van a csapatnak. Bármi is lesz az eredmény, én úgy gondolom, hogy ez egy hasznos időszak nekünk.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés