Hirdetés
Magyarország

A TFSE-MTK vendége lesz a Sopron Basket:

:

Fotó: Rónási Márton

Hirdetés

Szerdán 19 órától a TFSE-MTK otthonában lép pályára a Sopron Basket. A találkozó előtt Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője foglalta össze várakozásait.

Szeptember 28., szerda
19:00 TFSE-MTK – Sopron Basket
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Gruber Nikolett Lilla (Bognár Tibor)

A soproniak négy légiós és Határ Bernadett nélkül szombaton Pécsett debütáltak az új évadban. A PINKK Pécsi 424 otthonában aratott 94-61-es siker alkalmával öten is kétszámjegyű pontot értek el. Jelena Brooks 19, Czukor Dalma és Alice Kunek 16-16 ponttal bizonyultak a legeredményesebbnek. Az összecsapást követő villámértékelésben a harmadik negyed megingása került még kiemelésre, amit 22-20-ra meg is nyert a PINKK.

„Az első félidőben is voltak olyan periódusok, amikor nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Ezzel együtt az egészét tekintve kontrolláltuk a meccset, de a szezon ezen korai szakaszában fontos cél: ne legyenek olyan hullámvölgyek, amiket szombaton tapasztaltunk. Minden meccsen az előrelépés a cél, teljes kerettel is az lenne. Nyilván a játékosok hiánya nem könnyíti meg a munkát, de jó lehetőség a bizonyításra azoknak, akik ebben a szűkebb rotációban szerepelnek. Gondolok elsősorban a fiatalabbakra. Tőlük egyénileg és csapatszinten is szeretnénk látni a fejlődést.” – mondta Laczka Miklós.

A szerdai rivális a TFSE-MTK lesz, mely a nyitó fordulóban hazai pályán 65-47-es vereséget szenvedett az NKA Universitas PEAC-tól.

„Arra számítunk, hogy a legjobbjukat fogják nyújtani. A felkészülés során voltak olyan teljesítményeik, amik azt mutatták: jó úton járnak, erős csapatuk lesz. Az első meccsük is azt bizonyította, hogy bár támadásban nem ment úgy, ahogy szerették volna, de agresszívan védekeztek és kidolgoztak sok üres dobóhelyzetet. Nekünk arra kell felkészülnünk, hogy jobb százalékkal értékesíteni fogják ezeket.” – fogalmazott Laczka Miklós. A TFSE együttesében az amerikai center Khaalia Hillsman 19 ponttal és 5 lepattanóval zárt. „Talán mondhatjuk: a legfontosabb eleme a játékuknak. Domináns, fizikális játékos, a megállítása kulcsfeladat lesz. Meg kell próbálnunk a mezőnyjátékosokat is legjobban limitálni, nyomás alá helyezni. Nem szeretnénk könnyű dobóhelyzeteket engedni ellenfelünknek. Ott van a keretben Ty Marshall, akit az egész magyar mezőny jól ismer, de ugyanúgy említhetjük Theodoreán Alexandrát, Dúl Pankát, Pusztai Petrát, akikre maximálisan oda kell figyelni.”

Hirdetés