Hirdetés
Magyarország

A TFSE nyerte a hétvége fővárosi rangadóját

Ludovika-FCSM Csata - TFSE-MTK 62-64 (18-18, 18-9, 14-16, 12-21)

Bajnokság, 8. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
dr. Mészáros B., Tőzsér D., Makrai M. (Bodrogváry I.)

Ludovika-FCSM Csata: Balogh, Horváth 11/9, Lelik 14, Hegedűs 9, Carey 18. Csere: Angyal, Toman 2, Böröndy 8/6.

TFSE-MTK: Theodoreán 3, Tapley 2, Jenkins 14/3, Király 11/9, Dúl 22/18. Csere: Baa 2, Pavel 5, Németh 5/3, Burján.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A 8. forduló záró mérkőzésén a TFSE-MTK 64-62-es sikert aratott a Ludovika-FCSM Csata otthonában.

A 8. forduló fővárosi rangadójának első perceit Stasha Carey és Dúl Panka határozták meg. Mind a ketten 7-7 pontot szereztek közvetlenül az összecsapás legelején. A Csata részéről ezen felül Hegedűs Janka egy büntetőjét jegyezhettük fel, így vezetett öt perc után 8-7-re a házigazda. A folytatásban Horváth Bernadett triplájával került kisebb lépéselőnybe a Csata, de a negyed hajrája még két fordulatot tartogatott. Előbb 14-11 után Chanise Jenkins vezetésével 17-14-re fordított a TFSE, majd innen az utolsó percben Lelik Réka és Hegedűs Janka révén egyenlített a Csata. 10 perc után végül 18-18 állt az eredményjelzőn. A második etap is hasonlóan alakult. A negyed elején Theodoreán Alexandra hárompontosával ismét a TFSE ragadta magához a vezetést. Elly Pavel és Király Andrea találatait követően pedig 26-21-re mentek a vendégek.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A TFSE kezdeti előnye után a második szakasz nagyobb részében a Csata akarata érvényesült. 26-21 után hat perc alatt 15-1-es hazai futást jegyezhettünk fel. Lelik Réka, Horváth Bernadett és Hegedűs Janka vezették fel ezt a szériát. A félidő hajrájában pedig Böröndy Vivien értékesített két triplát, amivel kialakult a nagyszünet 36-27-es eredménye. A Csatánál Böröndy Vivien és Horvát Bernadett voltak a legeredményesebbek 8-8 ponttal. A TFSE-nél Dúl Panka jutott 8 egységig. Óriási küzdelem jellemezte a találkozót. Támadásban mindkét oldalon sok lehetőség maradt ki. A Csata a 36 mezőnykísérletéből 11-et, a TFSE 31-ből 9-et értékesített. A harmadik negyed nagy kérdése az volt, hogy ki tud feljebb lépni ezen a téren. Stasha Carey találatával 38-27-nél kétszámjegyűre növelte előnyét a Csata. A TFSE Chanise Jenkins ziccerével és Dúl Panka triplájával kezdte meg a felzárkózást. Ugyanakkor Horváth Bernadett hárompontosát követően 41-32-nél visszaugrott a korábbi szintre a különbség, sőt Lelik Réka találatával 43-32-nél újra 11 ponttal ment a Csata.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A TFSE felzárkózását Németh Alma villanása indította, majd új lendületet Király Andrea és Dúl Panka egy-egy sikeres távoli kísérlete adott ennek a folyamatnak. Ekkor már a hatodik hármast jegyezhettük fel a TFSE oldalán, így 43-40-nél teljesen nyílt lett a mérkőzés. A Csata kosárcsendjét Stasha Carey és Toman Petra büntetői törték meg, amivel 47-42-re módosult az állás. Ekkor azonban már több, mint öt perce nem volt mezőnykosara a két legrutinosabb játékosát – Simon Zsófiát és Zele Dorinát -, illetve Gyöngyösi Jankát nélkülöző házigazdának. Végül a Csata részéről a negyed utolsó másodperceiben ezt a rossz szériát a már 16. pontját jegyző Stasha Carey 2+1-es helyzete törte meg, amivel 50-43-ra módosította az állást. A záró szakasz első percében Király Andrea és Dúl Panka tripláival kezdte meg ismét a hátránya ledolgozását a TFSE.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A sikeres távoli kísérletek érezhetően új lendületet adtak a vendégeknek, akik a 11 hárompontos kísérletükből végül ötöt értékesítettek az utolsó 10 percben. Dúl Panka és Chanise Jenkins hármasai után 55-52-nél már a TFSE járt előrébb. Ez egy 12-2-es futás volt. A Csata egyetlen pontját Stasha Carey jegyezte. Chanise Jenkins és Dúl Panka egy-egy szemfüles megoldással ezúttal duplákkal növelte tovább csapata előnyét, így 59-52-nél már 16-2-es szériát rögzíthettünk. Ekkor még öt perc volt hátra. Tursics Krisztián időkérése után Lelik Réka, illetve Hegedűs Janka vállalta fel a vezér szerepét a Csatánál. Lelik Réka egymaga hat pontot szerzett, így 60-59-nél ismét a hazaiak jártak előrébb. Az utolsó két percbe érkezve Király Andrea sikeres távoli dobásával 62-60-nál a TFSE vezetett, de Hegedűs Janka révén egyenlített a Csata. A döntés az utolsó fél percre maradt, ahol végül Chanise Jenkins büntetői hozták meg a 64-62-es az idegenbeli sikert a TFSE-nek.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés