Hirdetés
Magyarország

A török Botas Spor ellen folytatja Európa Kupa szereplését a SERCO UNI Győr:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

December 8-án Törökországban folytatja Európa Kupa szereplését a SERCO UNI Győr. A mérkőzés előtt Fűzy-Antolovics Adéllal, a győri együttes másodedzőjével beszélgettünk a Botas Spor elleni várakozásokról.

December 8., csütörtök
15:00 Botas Spor – SERCO UNI Győr
Anakara, Ankara Aréna
Játékvezetők: Jelena Tomic, Ciprian Stoica, Alexandra Stan (Stavri Bello)

Múlt héten tovább folytatódott a magyar bajnokság sűrű programja. A 10. forduló során a Győr együttese a címvédő Sopron Basket otthonába látogatott, ahol végül 65-45-ös vereséget szenvedtek. A szokásos módon, Fűzy-Antolovics Adél előszőr a Sopron elleni találkozót értékelte.

“Pontosan az történt a Sopron elleni mérkőzésen, amitől tartottunk. A válogatott szünet alatt nem tudtunk rendesen együtt edzeni, éppen ezért a munka minősége sem volt az igazi. Ez a vasárnapi találkozón meglátszódott.” – kezdte a győri szakember. – “Nem úgy kezdtünk a Sopron ellen, ahogy szerettük volna. Nagyon sok üres dobást, támadó lepattanót hagytunk nekik, és sok eladott labdánk volt. Ilyen játékot nem lehet megengedni egy meccsen, főleg nem egy Euroliga-győztes csapat ellen. Nem reagáltunk jól a kemény védekezésváltásokhoz. A második félidőben viszont még így is visszajöhettünk volna, de a fontos szituációkban mindig hibázott valaki. Leegyszerűsítve, sok hibával játszottunk, így nem tudtuk szorossá tenni a találkozót.

Ami egyértelmű, hogy a Sopronnak jót tett a váltás, Yvonne Turner visszatérése. Ez a soproni közönségen is érezhető volt – nagyon pozitívan fogadták Turnert. A megkönnyebbülést tapasztaltuk a játékukon, hisz egy sokkal jobb szervező, csapatember stb. érkezett a csapatukba. Említettem a mérkőzés előtti beharangozóba a kettősséget, hogy ez kétféle hatással lehet ránk nézve. Az egyik pedig be is bizonyosult, hisz Turner visszatérése nagy löketet adott a Sopronnak, ami számunkra nem éppen volt szerencsés.” – fogalmazott Fűzy-Antolovics Adél, aki egyben arra is kitért, hogy mennyire viselte meg a csapatot a Sopron Basket ellen elszenvedett vereség.

“Azt gondolom, hogy ez a vereség egy jókor jött pofon volt számunkra. Egy biztos, ez nem zökkenthet ki minket. Egy vereség azonban mindig benne van a pakliban. Mi eddig egy nagyon sikeres, szerencsés periódust tudhatunk magunk mögött, hisz egy – mostmár két – alkalom kivételével mindig győztesként hagyhattuk el a parkettet. Éppen ezért, ez most sem a világ vége.”

Fotó: Sopron Basket

Ahogy az Euroliga, úgy az Európa Kupa bajnokság is továbbfolytatódik a válogatott szünet után. Csütörtökön a SERCO UNI Győr, a török Botas Spor csapatához látogat. Fűzy-Antolovics Adél következőnek a találkozóval kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Szerdán utazunk Törökországba, ahol a Botas Spor csapatával mérkőzünk meg. Nem ismeretlen számunkra az ellenfél, hisz Győrben, hazai pályán már játszottunk ellenük idén. Azt a találkozót győzelemmel zártuk, ami természetesen most is a cél. Akire fokozottan kell ügyelnünk, az az amerikai légiósuk Destiny Slocum. Ő ugyanis egy kiváló védőjátékos, aki biztosan meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Rajta kívül Victoria Macaulay játékának ‘eliminálása’ lesz fontos, aki pedig centerposzton veszélyes. Macaulay ugyanis az utóbbi időben nagyon magára talált, stabil teljesítményt produkál mind támadásban, mind pedig védekezésben. Az ő esetében egy remek pontszerzőről, illetve lepattanózóról van szó.

Ami szintén nagyon fontos lesz, hogy ne hagyjuk őket a saját ritmusukban kosárlabdázni. Szép támadójátékuk van, illetve szervezetten játszanak, nekünk pedig ezt a szervezettséget kell megtörnünk. Ha minden igaz, a török bajnokságban az utolsó három mérkőzésen nem sikerült megszerezniük a győzelmet, reméljük ez csütörtökön sem lesz másként.” – mondta Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés