Hirdetés
Archivum

A Török Kupa selejtezõjében szurkolhatunk a magyar lányoknak:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl vasárnapig rendezik Samsun városában a Török Kupa nyolcas döntõjének selejtezõ tornáját, melyen 12 csapat küzd három csoportban. A magyar lányok csapatai egy négyesben szerepelnek.

A Török Kupában a versenykiírás értelmében a két sztárcsapat a Galatasaray és a Fenerbahce kiemelt, így nekik nem kell részt venniük a selejtezõben. A fennmaradó 6 helyért 12 gárda verseng, akiket három négyes csoportba soroltak. Minden csoportból az elsõ két helyezett jut be a nyolcas döntõbe.

Szempontunkból nem alakult túl kedvezõen a sorsolás, hiszen a magyar érdekeltségû csapatok egy csoportba kerültek. Ennek megfelelõen a magyar játékosok közül legalább egyikük biztosan nem lesz ott a sorozat végjátékában. A „C” jelû négyesben Honti Kata (Abdullah Gül Üniversitesi), Vajda Anna (Hatay Bºb) és Krivacevic Tijana (Orduspor) együttese mellett a negyedik szereplõ a Canik.

Múlt héten összefoglalót közöltünk a török elõszezon akkori állásáról. Azóta Honti Katáékhoz megérkezett Janel McCarville és az elmúlt hétvégén a csapat kifejezetten jó formát mutatott egy felkészülési tornán. Az AGÜ Spor felé egyértelmû elvárás a továbbjutás és ez reálisan el is érhetõ számukra. A Hatay felkészülését több sérülés hátráltatta, ennek megfelelõ nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen játékerõt képviselhetnek. Az biztos, hogy legerõsebb összeállításunkban – a jelen ismeretek alapján – helyük lehet Törökország nyolc legjobb csapata között. A végére maradt Krivacevic Tijana és az Orduspor. A klubnál még a héten is jelentettek be érkezõ amerikai légióst, de a csapat lassan már formálódik. Az Orduspor-t a hivatalos török sajtóközlemény amolyan “sötét lóként” írja le és õszintén szólva nehéz ezzel vitatkozni.

A többi csoportot tekintve az „A” jelû négyesre érdemes figyelni, ahol az elmúlt évadban Magyarországon játszó légiósok közül szerepel Nevena Jovanovic (Edirne), illetve Bria Hartley (Mersin) is. Mellettük pedig ebben a csoportba nyert besorolást az Európa-bajnokság MVP-jét Ana Dabovic-ot foglalkoztató Yakın Doğu Üniversitesi is.

A csoportok beosztása

A-csoport
Adana Aski
Mersin Bºb.
Edirne Blb. Edirnespor
Yakın Doğu Üniversitesi

B-csoport
İstanbul Üniversitesi
Beºiktaº
Botaº
BGD

C-csoport
Abdullah Gül Üniversitesi
Canik Belediyesi
Orduspor
Hatay Bºb.

Hirdetés