Hirdetés
Európa

A továbbjutásért játszanak Raksányi Krisztináék:

:

Hirdetés

A DVTK és a Csata mellett csütörtökön Raksányi Krisztinának is szurkolhatunk az Európa Kupában. A Tenerife a BCF Elfic Fribourg vendége lesz. Bármilyen arányú győzelem esetén biztos továbbjutó a spanyol együttes, de egy kis különbségű vereséggel is nyílhat esély.

A Tenerife nincs jó formában, az elmúlt nyolc mérkőzésükből mindössze egyet tudtak megnyerni. Igaz, az az egy, a Sassari elleni diadal volt múlt héten, ami megteremtette a reális továbbjutási esélyeket. Nem múlt el nyomtalanul a várakozásoktól elmaradó eredménysor, hét év után Claudio García Morales vezetőedző lemondott posztjáról.

Egyik gárdának sem sikerült jól a főpróba. A hétvégén a spanyol élvonal 10. fordulójában a Tenerife hazai pályán 81-70-es vereséget szenvedett a Campus Prometétől. Raksányi Krisztina 36 és fél perc alatt 15 pontot, 2 lepattanót jegyzett. A Fribourg eközben bajnoki csúcsrangadót játszott a listavezető Nyon csapatával és 74-64-re kikaptak.

A BCF Elfic Fribourg három játékos, Marielle Giroud, Aleksandra Kroselj és Abigail Fogg klasszisára épül. Ők hárman összesen 48.8 pontot átlagoltak az első öt találkozón. A Tenerifénél a két érkező Megan Walker és Zofia Hruscakova egyre ponterősebb. Nagy kérdés, hogy az edzőváltással járó impulzusok felfrissítik-e a keretet. Ősszel a Fribourg 74-66-ra nyert Tenerifén, de nem lehetetlen a visszavágás.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT, ÉLŐ VIDEÓ ITT

Hirdetés