Hirdetés
Archivum

A Townsville Fire megvédte címét Ausztráliában:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték az ausztrál profi ligában, a WNBL-ben a nagydöntõ második mérkõzését. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban a Townsville Fire a vasárnapi idegenbeli gyõzelme után ismét legyõzte a Perth Lynx gárdáját és ezzel 2-0-ra nyerte a párharcot.

Fotó: www.townsvillebulletin.com.au

Fotó: www.townsvillebulletin.com.au

A Townsville Fire a második mérkõzésen 80-70-es gyõzelmet aratott. A találkozó a vasárnapihoz hasonló fordulatokat tartogatott. A Townsville a telt háznyi közönsége bíztatása közepette jól kezdett és a félidõre 45-36-os elõnyt alakított ki. A harmadik negyedben azonban hat és fél percig nem találtak be a hazaiak és ez idõ alatt a Perth 54-45-re fordított, ami 18-0-s széria volt.

A záró szakasznak a vendégek 61-57-es vezetésérõl vágtak neki a csapatok. Ezt a periódust a Townsville indította 17-0-val, amivel 74-61-re léptek el. Újabb fordulatot már nem tartogatott a találkozó. A címvédõ innentõl végig õrizte elõnyét és a 18 pontos Natalie Novosel, illetve az egyaránt 16-16 pontig jutó Murray és Batkovic vezérletével összességében magabiztos gyõzelmet arattak, amivel megvédték címüket.
 

Eredmény
Townsville Fire – Perth Lynx 80-70

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Townsville Fire javára.
 

Ausztráliában az a szokás, hogy a nagydöntõ hetében hirdetik ki az évad egyéni díjazottjait. A 2015/2016-os szezon MVP-je Suzy Batkovic (Townsville Fire) lett. Az ausztrál válogatott veterán centere kiemelkedõ szezont zárt, teljesen megérdemelten kapta meg az elismerést. A szezon All-Star ötösébe pedig mellette az egykoron hazánkban is – pécsi színekben – megforduló Kelsey Griffin (Bendigo Spirit), Leilani Mitchell (Adelaide Lightning), Sami Whitcomb (Perth Lynx) és Katie-Rae Ebzery (Sydney Uni Flames) került.

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au
 

Hirdetés