Hirdetés
Archivum

A triplák hamar megpecsételték a Gyõr sorsát:

:

Hirdetés

Nem voltak gyõzelmi esélyei a Gyõrnek Kaunasban. Az elsõ négy mérkõzését elbukó VICI Aistes az elsõ negyedben triplaesõt zúdított Fûzy Ákos csapatára és ezzel eldöntötte a mérkõzés sorsát. A vége 71-51 lett.

Fontos mérkõzés várt szerdán a Gyõrre. Amikor a szezon elõtt az esélyeket latolgattuk, szurkoló, szakember, játékos, mindenki titkon úgy számolt, ha valahol, akkor Kaunasban idegenben is lehetnek gyõzelmi esélyei a Gyõrnek. A VICI Aistes ráadásul az elsõ négy fordulóban keveset mutatott, így joggal bizakodhattunk. Pár percig…

Linkeviciene duplájára Nagy-Bujdosó válaszolt, így 2 és fél perc játék után 2-2 állt az eredményjelzõn. Ez volt az utolsó pillanat, amikor döntetlen volt az állás. Innentõl kezdve a VICI Aistes a kezébe vette a találkozó sorsát. Putnina szerzett két triplát, majd Okockyte és Valentiene is eredményes volt távolról, így 10 perc után 20-8-ra léptek meg a litvánok. A négy tripla még nem lett volna végzetes, de támadásban semmit sem mutatott a magyar együttes.
 

A második szakaszban gyökeres változás kellett volna ahhoz, hogy ebbõl még mérkõzés legyen, de ez elmaradt. Amikor a második negyed felénél 28-10-re hízott a differencia, lényegében a fontos kérdések el is dõltek. A gyõrieknél senkiben sem volt pont. Az eddig megbízhatóan teljesítõ Rasheed csak büntetõt tudott értékesíteni, mezõnybõl 10 kísérletébõl egy sem talált utat a gyûrûbe. A félidõre a már hat triplánál járó hazaiak 38-19-es elõnyre tettek szert.

A harmadik negyed elején folytatódott a rémálom. Egy 12-0-s futással indítottak a litvánok és 50-19-re léptek el. Ekkor már egyértelmûen az volt a tét, hogy legalább vállalható vereséget szenvedjenenek Rasheed Ritáék. Ha valamiért, akkor legalább ezért lehet dicsérni Fûzy Ákos csapatát. Ugyanis Õri és Sujanová egy-egy villanása után megmaradt a tartásuk a gyõrieknek. A harmadik negyed végén 60-32 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyed már csak formalitás volt. A végül 14 pontig jutó Nagy-Bujdosó vezetésével a végjátékban sikerült vállalhatóvá tenni a vereséget. A vége 71-51 lett. A gyõrieknél igazán jó teljesítményt nem lehet kiemelni. Játékra jelentkezett a térdét szemmel láthatóan fájlaló Hollingsworth is, aki 19 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 2 pont, illetve 9 lepattanó került a neve mellé. A litvánok ezzel szemben az idei legjobb meccsüket játszották. Mind a 12 nevezett játékosuk pályára lépett és közülük 10-en pontot is szereztek.

Eredmény
VICI Aistes – Uni Seat Gyõr 71-51 (20-8, 18-11, 22-13, 11-19)

Statisztika

Hirdetés