Hirdetés
Archivum

A Tsmoki-Minszk és a Zabiny Brno az EWBL Final Four-ban:

:

Hirdetés

A héten három mérkõzéssel folytatódott az EWBL rájátszása. A kuparendszerû negyeddöntõ párharcok közül kettõ lezárult, egy pedig elkezdõdött. Összefoglaló.

Fotó: EWBL.eu

Fotó: EWBL.eu

Biztosította helyét a március 16-án és 17-én megrendezésre kerülõ Final Four-ban a Tsmoki-Minszk. A fehérorosz gárda 55-55-ös döntetlent harcolt ki a Pie¹»anské Èajky otthonában az elsõ meccsen. A visszavágón hazai pályán esélyesként léptek pályára és végül 67-52-re legyõzték szlovák riválisukat. A pöstyéniek nem tudtak nagyobb ellenállást kifejteni, már a félidõre 10 egység fölé nõtt a differencia. Danielle McCray és Viktoryia Hasper 18-18 ponttal vezette gyõzelemre csapatát. A Tsmoki-Minszk 122-107-es összesítéssel nyerte a párharcot.

A Zabiny Brno is kivívta a négyes döntõben való szereplés jogát. A cseh gárda az elsõ meccsen 97-63-ra kiütötte az A3 Umea Basket gárdáját. Megnyugtató elõnnyel utaztak Svédországba, de az A3 Basket becsülettel küzdött és egy pillanatig nem adta fel. Végül 80-62-re nyertek és búcsúztak, de büszkék lehetnek a visszavágón mutatott játékukra. Fõleg úgy, hogy 5 perccel a vége elõtt 73-49-nél még arra is felcsillant a reményük, hogy csodát tegyenek. A Brno azonban nem engedte ki a kezébõl a továbbjutást. A gyõztes gárdából Ama Degbeon 22 pontját kell kiemelni. A Zabiny Brno 159-143 arányban nyerte a párharcot.

Idõközben megkezdõdött a Rostov-Don-SFEDU és a Lulea Basket csatája a négy közé jutásért. Itt az elsõ meccset játszották le és az oroszok hazai pályán 82-74-es sikert arattak. Fordulatos találkozó volt, ahol a harmadik negyed végén még 65-55-re a svédek mentek. A záró szakaszban 27-12-es szériát bemutatva fordított a Rostov-Don. Érdekes lesz a visszavágó a Lulea otthonában, melyet február 21-én rendeznek. Az oroszoktól Eleonora Oleynikova 23 pontját kell kiemelni, míg a svédeknél a 20 egységig jutó Precious Hall lett a legeredményesebb.

A negyedik negyeddöntõ párharc két mérkõzését a TTT Riga és az Olimpia Grodno között február 27-én és 28-án játsszák le a lett fõvárosban. A rigaiak Euroliga kötelezettsége okozta a versenynaptárbeli ütközést. Végül a Grodno – segítve lényegesen nagyobb célokért küzdõ riválisa munkáját – sportszerûen feladta pályaválasztói jogát.

Hirdetés