Hirdetés
Európa

A TTT Riga Lettország bajnoka:

:

Hirdetés

A Lett Kosárlabda Szövetség március 14-én függesztette fel versenyrendszerét. A szervezet elnöksége csütörtökön ülésezett, ahol végeredményt hirdettek a női élvonalban is.

Raimonds Vējonis, a lett szövetség elnöke egy hosszabb nyilatkozatot tett közzé a szervezet hivatalos honlapján. Hangsúlyozta, hogy a hatósági tájékoztatás szerint legkorábban április közepéig semmilyen közösségi rendezvény nem bonyolítható le az országban. Az azt követő időszakot tekintve is nagyfokú a bizonytalanság az előrejelzésekben és így nem látja működtethetőnek a profi, illetve fél-profi versenyrendszerüket. A klubokkal egyeztetve és azok érdekét is szem előtt tartva hozták meg a döntést.

A női bajnokságot Lettországban a csapataiknak az észt-lett-litván közös bajnokság alapszakaszában elért eredményei alapján zárták le. A március 1-ig elért eredményekből kalkulálták ki a sorrendet. A bajnoki cím sorsa nem volt kérdés, miután az Euroligás TTT Riga veretlenül menetelt az egész szezonban. A második helyre a Liepāja futott be.

Végeredmény

1. TTT Rīga
2. SBK Liepāja/LSSS
3. RSU
4. TTT Juniores
5. BJBS Rīga/Juniores
6. Daugavpils Universitāte
7. BK Jelgava
8. Jūrmala
9. BK Saldus

Lettországban az amatőr és ifjúsági versenyrendszert nem törölték, ott továbbra is a “felfüggesztett” státusz az érvényes és vizsgálják egy későbbi folytatás lehetőségét.

Fotó: TTT Riga

Hirdetés