Hirdetés
Európa

A TTT Riga ellen javítanának Yvonne Turnerék:

:

Hirdetés

A női kosárlabda Euroliga 6. fordulójában szerdán 15 órától a TTT Rigát fogadja a Nagyezsda Orenburg. Sokat érne egy győzelem Yvonne Turnerék számára.

Nem indult jól a válogatott szünetet követő időszak az Orenburg számára, miután a Jekatyerinburgtól és az USK Prahától is vereséget szenvedtek. Olyan szempontból jól jött ki a versenynaptár, hogy a prágai fellépés után a hétvégén szünnaposak voltak a bajnokságban és így nyílt alkalom egy kicsit rendezni a sorokat. Erre szükség is van. Ha azt az orosz célkitűzést nézzük, hogy a Jekatyerinburg és az USK Praha mögötti harmadik helyet szeretnék megszerezni a csoportban, akkor a 2019-es évből hátralévő három találkozó kivétel nélkül kulcsfontosságú. A Riga után még a Bourges és a Cukurova lesznek az ellenfeleik.

Az USK Praha otthonában megvívott találkozó nem sikerült jól Yvonne Turneréknek. Ha nincs a magyar állampolgársággal rendelkező klasszis néhány extra villanása (20 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 4 szerzett labda), akkor még ennél a 87-63-as eredménynél is kedvezőtlenebbül alakult volna az Orenburg számára az a fellépés. Laura Nicholls távozásával hiányzik egy fő a magas játékosok rotációjából. Ezt jól mutatja a 50-30-ra elbukott lepattanócsata és az, hogy 21 pontot ért el második esélyből a prágai alakulat. Ugyanakkor a 36%-os mezőnymutató és a 18 eladott labda legalább ekkora probléma az Orenburgnak. Ezen mindenképpen javítani kell.

Fotó: uskbasket.cz

A TTT Riga a szezon legnagyobb meglepetését okozta a Jekatyerinburg legyőzésével. Az MVP-nek megválasztott Binta Drammeh és Marina Mabrey remeklése önmagában a címlapokra kívánkozott. Ezen felül a védekezést kell kiemelni, hiszen 9 szerzett labdája volt a lett bajnoknak. Sikerült teljesen megtörni a Jekatyerinburg ritmusát. Nem tudták az oroszok kialakítani azt a fizikális fölényt, mely általában jellemzi őket. Onnantól kezdve, hogy 63-63 után a 7-0-s jekatyerinburgi futásból visszajött a Riga, már benne volt a levegőben, hogy lehet esélyük. Óriási kérdés, hogy ezt a kihagyás nélküli maximális koncentrációt meg tudják-e ismételni Orenburgban. Ha igen, akkor nyílhat lehetőségük egy újabb bravúr elérésére.

Az orosz csapat kapcsán továbbra is nagy kérdés, hogy Yvonne Turner mellé kitől érkezik extra. Dícséretes Shilova és Razheva remek helytállása, de igazán az előrelépéshez Nayo Raincock-Ekunwe vagy éppen Erica Wheeler stabil játékára lenne szükség. Nyilván pótolni fogja az Orenburg Nicholls-t. Török sajtóhírek szerint már meg is van a kiszemelt center, de hivatalos bejelentésről nem tudunk beszámolni. Szerdán még biztosan ebben a felállásban játszik az Orenburg.

Hirdetés