Hirdetés
Archivum

A TTT Riga nyerte a litván, lett, észt összevont ligát:

:

Hirdetés

Az UMMC Jekatyerinburgtól elszenvedett pénteki vereség és Euroliga búcsú után nem sokat pihenhetett a TTT Riga. Szombaton és vasárnap már Vilniusban a litván, lett, észt összevont liga négyes döntõjén volt jelentése. Két magabiztos gyõzelemmel szerezték meg a trófeát.

Fotó: moterulyga.lt

Fotó: moterulyga.lt

A TTT Riga toronymagasan kiemelkedik a három nemzet összvont kupasorozatának nem túl acélos mezõnyébõl. A vasárnapi volt az elmúlt hét évet tekintve a hetedik döntõjük és a hatodik sikerük. Sorozatban 44 meccset nyertek és a harmadik olyan szezont zárták, amikor ebben a kicsi szériában nem találtak legyõzõre. Ennek megfelelõen nem mozgatták el az Euroliga terhelés ellenére sem a versenynaptárban az eseményt.

A szombati elõdöntõben a rigaiak a Kibirkstis Vilnius-t verték 96-71-re. Ieva Kulite 19, Kristine Vitola és Karline Pilabere 12-12 ponttal zárt.  A másik ágon az Aistes LSMU Kaunas a Tallin-t ütötte ki 93-61-re. Összejött tehát az a döntõ, amire elõzetesen is számítani lehetett az erõviszonyok alapján.

A fináléban a Riga a félidõre 12 pontos elõnybe került, de a Kaunas becsülettel küzdve végig látótávolságban követte riválisát. A TTT Riga 73-63-as sikert aratott, mely során Shey Paddy 20 egységig jutott. Az amerikai irányítót ezzel MVP-nek is megválasztották.

Fotó: moterulyga.lt

Fotó: moterulyga.lt

A csapatok visszatérnek a saját nemzeti sorozataikba. A Rigának ott sem lesz nehéz dolga, hiszen nincsen ütõképes kihívójuk. Elõtte azonban a TTT március 16-án és 17-én az EWBL Final Four-ban vesz részt, ami számukra a szezonból hátralévõ idõszak két legfontosabb napjának ígérkezik.

Hirdetés