Hirdetés
Archivum

A TTT Riga nyerte az EEWBL elsõ szezonját:

:

Hirdetés

A napokban lezárult az EEWBL (Eastern European Women’s Basketball League) történelmi elsõ szezonja. A fehérorosz, észt, lett, litván, kazah és lengyel csapatokat tömörítõ új kelet-európai liga elsõ négyes döntõjének Riga adott otthont. Végül a hazai csapat ünnepelhetett gyõzelmet.

Fotó: EEWBL

Fotó: EEWBL

Az elõdöntõben a Riga a Gdyniát verte 81-67-re, míg a másik ágon az Astana a Tsmoki-Minszket gyõzte le szoros végjátékban 58-54 arányban.

A finálét a hazai pályán szereplõ Riga 29-13-as elsõ negyeddel kezdte és ezzel lényegében el is döntötte a találkozót. A kazah együttes még igyekezett felzárkózni, de a lettek is így magabiztos 70-62-es gyõzelemmel szerezték meg a trófeát. A Riga veretlenül zárt az élen és ezzel 5000 eurós pénzdíjat is kapott. A bronzérmet a Gdynia gyûjtötte be.

A Final Four All-Star ötösét Olga Dubrovina (Astana Tigers), Jelena ©kerovic (Basket Gdynia), Ieva Krastiņa (TTT Rīga), Shenita Landry (Kibirk¹tis Vilnius) és Giedre Paugaite (Tsmoki Minsk) alkotja. Az MVP pedig az egész mezõny talán legismertebb játékosa, a TTT Riga amerikai légiósa Kristen Mann lett.

Hirdetés