Hirdetés
Magyarország

A TTT Rigát fogadja a Szekszárd az Euroligában:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 18 órától a lett TTT Rigát fogadja az Euroliga 7. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd. Zseljkóo Djokics vezetőedzőt kérdeztük a DVTK elleni mérkőzésről és a szerdai Euroliga találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

December 1., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – TTT Riga 
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Alexandra Stan (Románia), Nikola Perlic (Horvátország), Lizaveta Famina (Fehéroroszország), Milan Brziak (Szlovákia)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd vasárnap este szoros végjátékban 70-69-re verte a DVTK-t.

“Nagyon örülök, hogy nyertünk. Ez a legfontosabb.” – kezdte visszatekintését Zseljko Djokics. “Nehéz 23 eladott labdával és 17%-os triplamutatóval megszerezni a győzelmet egy rangadón. Kérdezheted, hogy mégis hogy nyertünk? A csapat győztes karaktert mutatott. Egy veszni látszó mérkőzést fordítottunk meg. Az ilyenek szoktak lendületet és önbizalmat adni, amire nekünk óriási szükségünk van. Ezt ugyanis az Euroligában el szoktuk veszíteni, ahol nem tudtunk eddig meccseket nyerni. Az évad elején is elmondtam, hogy nem szoktunk ennyi vereséget gyűjteni szezononként. Ez nehéz a játékosoknak és megmondom őszintén, hogy nekem is. Másik oldalról viszont reális. Akárhányszor visszanézem a mérkőzéseinket azt látom, hogy a magas posztokon szereplő Sara Krnjic, Cyesha Goree és Nikolina Milic kivételével soha senki nem játszott Euroligát. Nehéz tapasztalat nélkül az Euroligában és valamilyen szinten teljesen természetes, ami velünk történik. Ettől függetlenül a vereségek után komoly kihívás mindig talpra állni.” – mondta a szekszárdiak vezetőedzője.

A vasárnapi bajnoki rangadó előtt veszítette el a szekszárdi csapat Nikolina Milicset, ami különösen nehézzé tette a DVTK elleni összecsapást.

“A DVTK elleni mérkőzésen azt éreztem, hogy önbizalom nélkül kezdtünk. Az Euroliga mellett az utolsó edzésen történtek is megviselték a csapatot, amikor eldőlt, hogy Nikolina sem tud játszani. Természetesen egy játékos nem egyenlő a csapattal, több fontos csavar van a gépezetben, de őszintének kell lenni, hogy Nikolina egy elég fontos csavar a mi gépezetünkben. Sok hibánk volt vasárnap és eljutottunk abba a fázisba, hogy a játékosok inkább ezekkel a hibákkal, önmagukkal foglalkoztak. Egy idő így nehéz beszélni csapatjátékról, szisztémáról. Egyáltalán nem volt könnyű, de nagyon örülök a győzelemnek. Egy DVTK elleni rangadóról beszélünk. Hiányzott a keretükből Kayona Hayes, Kányási Veronika és Medgyessy Dóra, de az edzőváltás után a játékosok mindig újra megküzdenek a pozíciókért, ami emeli a játékukat. Például a korábbiakhoz képest Bernáth Réka is többet szerepelt.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Szerdán a TTT Riga lesz a rivális. A találkozónak több fontos célja van, leginkább, hogy a mostani felálláshoz alkalmazkodjon a Szekszárd.

“Nehéz rangadó van mögöttünk és úgy érzem, hogy fáradtak is vagyunk. Elsősorban mentálisan. Kell egy kicsit regenerálódni, de közben nézni azt is, hogy milyen rendszerben fogjuk folytatni a következő időszakban.” – hangsúlyozta Zseljko Djokics. “A fáradásos törés négy-hat hét, elég rossz helyen van, a talpán és már kapott is rögzítő csizmát. Kell kicsit változtatni a rendszeren. Próbálunk alkalmazkodni a szituációhoz. A Riga meccs lesz az első lépés, ahol ezt igyekszünk megtenni. A legfontosabb, hogy a játékosok próbálják élvezni a játékot, önbizalommal játszanak, nem kell görcsölni, nem kell izgulni. Koncentrálni kell, tartani magunkat a game plan-hez. A Miskolc ellen nem mindig tartottuk ehhez magunkat, de az Euroligában erre végig szükség lesz.”

Beszélgetésünk során azt is felvetettük Zseljko Djokicsnak, hogy talán tudásban, szerkezetben a TTT Riga tűnik a legközelebb álló ellenfélnek az Euroligában.

“Jól látod, de azt érdemes figyelni, hogy legalább 10 éves tapasztalattal rendelkeznek az Euroligában, míg mi, akár klubként, akár az egyének többségét nézve először vagyunk ebben a versenyben. Megverték a Moszkvát és a Velencét, pár pontos meccset játszottak a francia BLMA csapatával. Külső poszton van két domináns játékosuk, Jasmine Thomas és Ieva Pulvere, illetve az Euroliga egyik legtapasztaltabb játékosát Gunta Baskót is a soraikban tudhatják. Vele már akkor is találkoztam, amikor Pécsett voltam edző az Euroligában. Daugilė Šarauskaitė tavaly a PINKK-ben játszott, de ott van az angol Chantelle Handy is, aki korábban szintén volt a PINKK játékosa és a tapasztaltak közé tartozik. Mellettük sok fiatal játékos is lehetőséget kap.” – mutatta be az ellenfelet Zseljko Djokics, aki a célokat az alábbiak szerint foglalta össze:

“Nekünk ez egy új helyzet, most hogy Nikolina nem játszik, remélem, hogy jó teljesítményt nyújtva a szurkolók extra támogatásával tudunk egy jó meccset játszani. Jött új játékos, akit éppen elkezdtünk beépíteni, kiesett Nikolina, tehát nehéz periódusban vagyunk, de a legfontosabb, amit korábban is mondtam, hogy bátran, nagy önbizalommal játszunk. Nem kell semmit túlgörcsölni.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés