Hirdetés
USA

A UConn a címvédőt fogadja az év első egyetemi csúcsrangadóján:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra az idei évad eddigi legnagyobb egyetemi rangadójára kerül sor. Az országosan első helyen rangsorolt UConn a címvédő Baylor-t fogadja.

A januári bajnoki rangadók intézménynek számítanak az egyetemi kosárlabdában. Szeretnek ezekből az eredményekből a szurkolók és a szakírók is messzemenő következtetéseket levonni, amik aztán vagy megvalósulnak vagy nem. Volt év, hogy egy januári csúcsmeccs tökéletesen előrevetítette a folytatást. 1995 január 16-án a UConn legyőzte a Tennessee-t a Gampel Pavilonban és ezzel egy új korszakot kezdett. Azon év tavaszán az országos döntőben is verték nagy riválisukat Geno Auriemma tanítványai, amivel elindult a női kosárlabda egyik legnagyobb sikertörténete 11 bajnoki címmel. Azonban itt van az elmúlt évek példája, amikor az alapszakaszban rendre felülmúlta a UConn a Notre Dame gárdáját, aztán pár hónappal később a Final Four-ban mindkét alkalommal alulmaradt velük szemben.

Okosabbak tehát sokkal nem leszünk pénteken reggel sem, de jó erőfelmérőnek ígérkezik a tavaszi nagy feladatok előtt mindkét gárda számára ez a csata. A Baylor egy vereséget szenvedett idén, még Hálaadás hétvégéjén a South Carolinától Lauren Cox nélkül. A UConn pedig még veretlen idén. A Baylor keretét nézve a sérüléséből visszaérő Lauren Cox (8.0), illetve Queen Egbo (7.8) és NaLyssa Smith (7.3) a legeredményesebbek. Az idei kosárarányuk lenyűgöző 1056 dobott és 577 kapott pont. Igaz, több olyan alacsonyabban jegyzett gárdával találkoztak, akiket könnyedén múltak felül. A védekezésük azonban az ellenfelek minőségétől függetlenül kiemelkedő: 28.7 pontot érnek el az ellenfeleik eladott labdái után. Ezen felül 11.3 szerzett labdát és 6.3 kiosztott blokkot átlagolnak meccsenként. A UConn is extra támadó-erőt mutat fel: 80.7 pontot jegyeznek meccsenként átlagban. Megan Walker (21.0) és Christyn Williams (16.3) a legjobb dobóig. Átlagban 49.1%-al dobnak mezőnyből, ami a negyedik legmagasabb érték. A tripláikat pedig 39.2%-al dobják, ami a 10. legjobb adat. Ezek alapján is borítékolható, hogy látványos küzdelem jön.

Hirdetés