Hirdetés
Archivum

A UConn ellen folytatja szereplését a Duquesne:

:

Hirdetés

Szamosi Amadea és Kuttor Enikõ egyetemi csapata hétfõrõl keddre virradóra a UConn együttesével találkozik az NCAA rájátszásában. A Duquesne eddigi remek menetelésének megkoronázása lesz a címvédõ és természetesen idén is legnagyobb favorit elleni mérkõzés.

Fotó: goduquesne.com

Fotó: goduquesne.com

A Duquesne nagy tettet hajtott végre szombati gyõzelme alkalmával. Az Atlantic-10 Konferenciából érkezve már a gyõzelem ténye is kiemelést érdemel, hiszen az A-10 képviseletében utoljára 2012-ben a St. Bonaventure nyert meccset a rájátszásban. A Duquesne ráadásul a 97 pontjával az NCAA rájátszásának történetében a legponterõsebb debütálást mutatta be. Hogy a UConn ellen mit hozhat a mérkõzés? Itt érdemes Dan Burt vezetõedzõ szavait idézni, aki a sajtótájékoztatóján az esélyeket firtató újságírói kérdésre azt válaszolta, „ha nem hiszünk a gyõzelemben, akkor nem is lesz esélyünk.”

A UConn gárdáját talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen Geno Auriemma több játékosa már az egyetemi évek alatt világszerte ismert sztárrá vált. Breanna Stewart várhatóan az elsõ helyen fog elkelni az áprilisi WNBA drafton, de a késõbbiekben Moriah Jefferson, Kia Nurse vagy éppen Morgan Tuck nevét is említhetnénk, akik elõtt fényes karrier áll. A legújabb csillag pedig Katie Lou Samuelson, aki minden idõk egyik legjobb UConn-os elsõ éves bemutatkozását szállította a rájátszás elsõ körében a 22 pontjával.

A két csapat természetesen egészen más célok mellett dolgozik. A UConn jelenleg 70 meccses gyõzelmi szériában van, sorozatban negyedik bajnoki címükre hajtanak és a fennállásuk során mindössze kétszer búcsúztak a legjobb 32 között. A találkozó kulcsa és a várható különbség elsõsorban abból adódik majd, hogy mennyire érvényesül a UConn fizikális fölénye, illetve a palánkok alatt mekkora differencia alakul ki. Ettõl függetlenül Szamosi Amadea és Kuttor Enikõ egyetemi pályafutása egyik legnagyobb élménye elõtt áll.

Hirdetés