Hirdetés
Archivum

A UConn és az Oregon már Final Four résztvevõ:

:

Hirdetés

Vasárnap este két régió döntõjét rendezték az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságában. Ezeken a UConn és az Oregon biztosította be a Final Four szereplés jogát.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A UConn sorozatban 12. alkalommal kvalifikálta magát a négyes döntõbe, ami egyedülálló tett a nõi kosárlabdában. Az Albany Régió döntõjében a Louisville-t 80-73-ra gyõzték le. A mérkõzés hõse a hátsérülése ellenére 29 pontot szerzõ Katie Lou Samuelson volt. A csapat 14 triplájából hetet egymaga értékesített. A nagy tétnek megfelelõ feszült, hullámzó találkozót láthattunk. Sokáig úgy nézett ki, hogy a UConn gond nélkül behúzza a gyõzelmet. Az elõnyük a 11 pontot is elérte. Ezt azonban leadták és az utolsó két percben a Louisville egészen 75-73-ra felzárkózott. Fordítani azonban nem tudtak, így Geno Auriemma ismét történelmet írhatott tanítványaival.

A Portland Régió döntõjében a második helyen rangsorolt Oregon 88-84-re gyõzte le az elsõ helyen kiemelt és az elmúlt két évadban a Final Four fináléjáig menetelõ Mississippi St. gárdáját. A 31 pontot, 8 lepattanót és 7 gólpasszt jegyzõ Sabrina Ionescu vezetésével jellemzõen pár ponttal az Oregon járt elõrébb. A Mississippi St. azonban az utolsó egyetemi meccsét játszó Teaira McCowan (19 pont, 15 lepattanó) villanásaival igyekezett a lépést tartani. Még a mérkõzés hajrájában 78-73 után is nyílttá tették a végjátékot. Az Oregon azonban nem engedte ki a kezébõl a gyõzelmet és így elsõ Final Four részvételére készülhet.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés