Hirdetés
Archivum

A UConn hazai pályán verhetetlen:

:

Hirdetés

Megszerezte sorozatban 86. gyõzelmét hazai pályán a UConn. Geno Auriemma csapata az egyetemi bajnokság hétfõ esti rangadóján a szezon elõtt a harmadik helyre rangsorolt Stanford gárdáját fogadta és gyõzte le 13771 nézõ elõtt 68-58 arányban.

Az elsõ igazán komoly megmérettetésére készült az idei évadban a UConn. Geno Auriemma gárdájára a Nnemkadi Ogwumike vezette Stanford várt, melyet a szakemberek a végsõ gyõzelemre is esélyesnek tartanak.

Rendkívül rosszul kezdett a UConn, az elsõ 10 dobásuk nem talált utat a gyûrûbe. Ennek megfelelõen a Stanford ragadta magához a vezetést és az elsõ félidõ kétharmadánál még 21-19-es elõnyben voltak. Ezt követõen azonban egy 13-5-ös futással a szünetre 32-26-ra fordított a Connecticut. A második félidõ hasonló forgatókönyv alapján zajlott és egy 10-2-es futással pillanatok alatt 36-34-re visszavette a vezetést a Stanford.

Joggal fájhatott ekkor Geno Auriemma feje, mivel csapatából 25 percen át csak Kaleena Mosqueda-Lewis és Bria Hartley talált a gyûrûbe. Ezt követõen azonban megtört a rossz sorozat és Stefanie Dolson pontjaival 36-36-nál egyenlített a UConn és ez egyben egy 15-6-os futás kezdetét is jelentette. 9 perc 16 másodperccel a mérkõzés vége elõtt 51-42-re lépett el a hazai alakulat és innen a Stanfordnak már nem volt visszaút. A vége 68-58 lett.

A UConn legeredményesebbjének a 25 pontig jutó Mosqueda-Lewis bizonyult, aki Maya Moore után idén viselheti a 23-as mezt. Auriemma csapatából még a 19 pontos Hartley-t kell kiemelni. A Stanfordnál hiába Ogwumike 22 pontja, a sorsdöntõ pillanatokban rendre hibáztak és 16 eladott labdával a hartfordi XL Center-ben nem lehet mérkõzést nyerni.

Eredmények
Connecticut – Stanford 68-58 (32-26)
Statisztika


A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés