Hirdetés
Archivum

A UConn nyerte az egyetemi klasszikust:

:

Hirdetés

Vasárnap este került sor az Egyesült Államokban a Jimmy V Women’s Classic keretében az egyetemi nõi kosárlabdázás klasszikus rangadójára. Ezen a UConn végig vezetve 89-71-re verte a Notre Dame gárdáját.

Fotó: Twitter.com/UConnWBB/

Fotó: Twitter.com/UConnWBB/

Tavasszal a Final Four elõdöntõjében a késõbb bajnoki címig menetelõ Notre Dame hosszabbítás után múlta felül a UConn-t. Ezúttal azonban Geno Auriemma gárdájának akarata érvényesült a rangadón. A meccs elején 8-6-nál megszerezte a vezetést a UConn és innentõl végig elõrébb jártak. A Notre Dame hat alkalommal is megközelítette egy támadásnyi különbségre riválisát. Utoljára a harmadik negyedben 55-53-nál tette meg ezt.

A UConn erre a rohamra 10-6-os sorozattal válaszolt. A záró szakaszban pedig már nem engedte közelebb a címvédõt. Ezt a periódust végül 24-12-re nyerte Geno Auriemma gárdája és így alakult ki a végeredményben megjelenõ nagyobb különbség. A gyõztes alakulatban a 28 pontos Christyn Williams lett a legeredményesebb, de ki kell emelni Katie Lou Samuelson teljesítményét. Az elsõ félidõben kivették a játékból, nem talált be. A második 20 percben azonban 15 pontot jegyzett Samuelson. A Notre Dame keretében Jackie Young 18, Arike Ogunbowale 17 pontot ért el.

Eredmény
UConn – Notre Dame 89-71 (27-22, 17-19, 21-18, 24-12)

Statisztika

Hirdetés