Hirdetés
Archivum

A UConn nyerte az egyetemi presztízsrangadót az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra rendezték az egyik legnagyobb egyetemi nõi kosaras presztízsrangadót az Egyesült Államokban. A UConn 91-81-re verte a Notre Dame csapatát.

A két gárda eredménysorát talán nem kell bemutatni az olvasóinknak. A hosszú közös történelmükbõl elég annyit mondani, hogy az elmúlt öt évben minden Final Four-ban találkozott a két alakulat. A UConn az országos rangsorban jelenleg az elsõ, a Notre Dame a harmadik.

A találkozón az elsõ félidõben fej-fej mellett haladtak a felek. Bár a Connecticut 7-9 ponttal többször ellépett a mérkõzés elsõ felében, de ekkor még a Notre Dame fel tudott zárkózni. A félidõben mindössze 45-43-ra vezetett Geno Auriemma gárdája.

A harmadik negyedben 58-54-ig alakult szorosan a találkozó. Ezt követõen a UConn Morgan Tuck extrájával egy 20-2-es szériát csinált. Ebbõl a futásból Tuck 8 ponttal vette ki a részét. A Notre Dame még kozmetikázott az eredményen, de ez arra volt elég, hogy ne legyen kiütéses a vereségük. A gyõztes csapatból Tuck végül 21 ponttal zárt, míg a legeredményesebb természetesen a 28 pontos Breanna Stewart lett.

Hirdetés