Hirdetés
Archivum

A Valencia átgázolt a Galatasarayon:

:

Hirdetés

Ott folytatta a Valencia, ahol a Jekatyerinburg ellen abbahagyta. Natalia Hejkova együttese már a szünetben 15 ponttal vezetett a Galatasaray ellen és végül 76-46-os gyõzelmet aratott Isztambulban.

Nem mindennapi csúcsrangadót rendeznek Isztambulban, amikor a Galatasaray fogadta a Valenciát. Olyan párosítás volt ez, melyrõl nyugodtan kijelenthetjük: az sem lenne hatalmas meglepetés, ha tavasszal ez a két csapat az Euroliga döntõjében találkozna. Nagy rangadó ide vagy oda, ez az este nagyon egyoldalú volt.

Palau triplájával kezdett a Valencia és 4 perc játék után már 12-3-ra vezetett a spanyol együttes. Ceyhun Yildizoglu ekkor idõt is kért és úgy nézett ki, hogy sikerült rendeznie a sorokat: pillanatok alatt 14-10-re zárkóztak fel a hazaiak. Ezt követõen azonban villant Lyttle és Yacoubou, így az elsõ negyed végére 22-13-ra lépett el a Valencia. A palánkok alatt korlátlan úr volt ezekben a percekben Natalia Hejkova együttese, még úgy is, hogy Lauren Jackson kisebb bokasérüléssel bajlódik és nem lépett pályára.

A második negyed elején két percig nem esett pont, majd Taurasi talált be és 22-15-nél úgy nézett ki, hogy megindul felfelé a Galatasaray. Nem így történt, mivel Lyttle ellen nem tudott mit kitalálni Yildizoglu mester, ráadásul a lányai támadásban szinte semmit sem mutattak. A szünetig folyamatosan hízott a különbség a két gárda között. Végül Lyttle két büntetõjével 34-19-re vezettek a vendégek.

Nagyjából ilyen eredményre képes a Galata, amikor Tina Charles-nak még levegõt sem engednek venni és Taurasi elképesztõen rossz napot fog ki. 20 perc után úgy járt 7 pontnál az amerikai zseni, hogy mezõnybõl 11 kísérletébõl csak 3 talált utat a gyûrûbe. Érdekesség, hogy Charles-t kiválóan védték a spanyolok, de ennek ellenére összeszorgoskodott 7 pontot és 8 lepattanót. A Valenciánál a szünetben Lyttle járt 12 pontnál és Wauters neve mellé került 6 pont, illetve 7 lepattanó. A szünetben a lepattanók aránya is árulkodó volt, 30-at szedtek a vendégek és 17-et a hazaiak.

A harmadik negyed eleje sorsdöntõnek bizonyult. A játékrész elsõ 5 percét 10-4-re hozta a Valencia és ekkor 44-23-ra léptek el. Charles megjátszhatatlan volt a palánk alatt, Taurasi pedig nem tudott megújulni, így nem volt, aki pontot dobjon. Prince igyekezett valamennyire, de amikor 3 perccel a negyed vége elõtt 53-26 állt az eredményjelzõn, Yildizoglu elkezdett cserélni. Elõbb Charles, majd Prince és végül Taurasi is lejött. Vasárnap a Fenerbahce ellen játszik a Galatasaray és ekkor a szakmai stáb úgy ítélhette meg, hogy nincs értelme tovább erõltetni a kulcsembereket.

Az 56-26-ról induló negyedik negyedben Alben és Matic pontjai után 56-33-ra zárkóztak fel a hazaiak. Ekkor Hejkova idõt kért, majd ezt követõen Silvia Dominguez egy triplával helyre tette a dolgokat. A török csapat sztárjai az utolsó 5-6 percre jöttek vissza lezárni a mérkõzést. Ebben a szakaszban már éles csata nem alakult ki, meglepetésre 76-46-ra nyert a Valencia.

Egy alapszakasz mérkõzésbõl messzemenõ következtetéseket nem szabad levonni, de ha a sorozat végjátékában találkozik ez a két csapat, ez a kiütéses gyõzelem ott lehet a fejekben. Hihetetlen kosárlabdát játszott a Valencia. Igaz, negatív értelemben a Galatasaray is… Nem hiszem, hogy láttuk volna valaha ekkorát betlizni ezeket a sztárokat.

A lepattanókért folytatott csatát 52-31 arányban nyerõ Valenciánál Palau és Lyttle is 20-20 pontig jutott, de ki kell emelni Wauters 8 pontját és 15 lepattanóját is. A másik oldalon Taurasi neve mellé került 14 egység. Honti Kata ezúttal nem lépett pályára.

Eredmény
Galatasaray – Ros Casares Valencia 46-76 (13-22, 6-12, 7-22, 20-20)

Statisztika

Hirdetés