Hirdetés
Archivum

A Valencia bejelentkezett az EuroLigáért:

:

Hirdetés

Az idõeltolódás miatt Orenburgnak adatott meg az EuroLiga szezonnyitó megrendezése. A harmadik számú orosz alakulat a spanyol bajnokot, a Ros Casares Valenciát fogadta. A találkozón az elsõ negyedben 13 pontos elõnyre tett szert az Edwige Lawson-Wade vezette spanyol gárda, melyet a lefújás pillanatáig meg is õrzött.

2500 nézõ gyûlt össze Orenburgban helyi idõ szerint 19 órakor a 2010/2011-es EuroLiga szezon elsõ mérkõzésére. A szép számú szurkolóseregnek nem sokáig volt oka örömre. Ovcsarenko révén még a hazai alakulat szerezte meg a vezetést, de a spanyolok 3-4 perc alatt magukhoz ragadták a kezdeményezést. 5 perc után 9 – 14-re ment el a vendég alakulat, majd az elsõ szakasz végére már kétszer annyi pont szerzett a Valencia, mint a csoportbeli egyik legnagyobb riválisa.

A 13-26-os elsõ etapban Douglas és Lawson remekelt a hispán gárdánál. Az Oreburg szurkolói a nagy hátrány ellenére bizakodhattak a szebb folytatásban, mivel a negyed végjátékában beszállt a padról a kisebb sérüléssel bajlódó Becky Hammon is.
 

A második felvonás érdekesen alakult. Nagyobb elánnal kezdett a hazai csapat, de pont amikor megkezdték volna a felzárkózást, Becky Hammon egy felelõtlen sportszerûtlen szabálytalansággal újra nehéz helyzetbe hozta társait. Lassan, de biztosan állandósult a 10 pontos különbség. Érdekesség, hogy a félidõ 24-34-es eredménye már a második etap 5. percében kialakult. Utána 5 perces kosárcsendet láthatott a publikum. Nem a jó védekezések, hanem a rengeteg hiba borzolta ekkor az edzõk kedélyeit. Az Orenburgnál elsõsorban Tina Charles pontjai hiányoztak, míg a spanyoloknál Douglas esett vissza látványosan.

A harmadik szakasz elején ismét nekiindultak ledolgozni hátrányukat az oroszok. Az elsõ félidõben szunyókáló Tina Charles beindult és 4 perc alatt 6 pontra közelítette meg ellenfelét az Orenburg. 32-38-nál azonban jött Edwige Lawson és Marta Fernandez, így újra elléptek a vendégek. 34-50-nél eldõlni látszott a csata.

A 47 – 59-rõl induló negyedik szakaszban Tina Charles mellé Becky Hammon is beszállt a ponttermelésbe, így újra 8-9 pontra zárkózott fel az Orenburg. Ennél közelebb azonban nem járt ellenfeléhez a tavalyi Európa Kupa döntõse, nehéz pillanatokban mindig érkezett válasz. 3 perccel a lefújás elõtt még egyszer látótávolságba kerültek a hazaiak, de a Charles-Hammon duó mellett nem akadt éles játékosuk ezen a délutánon. A végjátékban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A szezon elsõ meccsét 68-76 arányban a végig összeszedetten játszó Valencia nyerte.

Az Orenburgból Tina Charle neve mellé egy kifejezetten rossz félidõ ellenére is 24 pont és 13 lepattanó került, míg Becky Hammon 15 pontot tett bele a közösbe. A Valenciából a Lawson (16 pont)-Douglas (17 pont)-Brunson (16 pont) trió vitte a prímet.

Eredmények

Nagyezsda Orenburg – Ros Casares Valencia 68-76

Hirdetés