Hirdetés
Magyarország

A Valencia csapatát látja vendégül a Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Valencia Basket Club csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az összecsapást megelőzően állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze utolsó mérkőzésük tapasztalatait, illetve a szerdai összecsapással kapcsolatos várakozásait.

Január 18, szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Valencia Basket Club
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok

A Szekszárd utoljára múlt vasárnap játszott bajnoki mérkőzést a szintén Euroligában szereplő DVK – Hun-Therm csapata ellen. Az őszi összecsapáshoz hasonlóan most is szoros csatát hozott a Miskolc elleni találkozó, melyet a borsodiak a jobb hajrájuknak köszönhetően ezúttal öt ponttal nyertek meg. Horváth Zsófia előszőr a forduló rangadójának eseményeit értékelte.

“Hálásak lettünk volna, ha a 38. percben lefújják a mérkőzést.” – mondta a szekszárdi másodedző. – “Viccet félretéve, ha őszinték akarunk lenni, akkor nagyon-nagyon fájó ez a vereség, ugyanis rendkívül fontos lett volna számunkra a győzelem. Ezzel együtt viszont azt gondolom, hogy amilyen állapotban mi vagyunk, összevetve azzal, amilyen állapotban van a Diósgyőr, elképesztően szépen mentünk a meccsen. Harcoltunk, küzdöttünk, ami pedig külön pozitívum, hogy rengeteget megvalósítottunk a mérkőzés előtt/ során megbeszéltekből is. Sajnos, természetesen most is voltak hiányosságaink, illetve az szintén egyértelmű, hogy a meccs végén a DVTK mind mentálisan, mind fizikálisan jobb formában volt. Ez okozta végül a vesztünket.

Az utolsó pár percet leszámítva viszont azt gondolom, hogy nagyon szép munkát végzett a csapat. Tudom, hogy ez sovány vigasz, hisz a győzelmet nem sikerült megszerezni, de erre a teljesítményre már mindenképpen lehet és kell is építkezni. Gyönyörűen, és ami ennél is fontosabb, tudatosan kosárlabdáztak a játékosaink, melynek köszönhetően fel tudtuk venni a versenyt egy bomba formában lévő DVTK ellen. Reálisan nézve ugyanis a Miskolc jelenleg sokkal jobb formában van, mint mi. A vereség viszont az vereség, azon nincs mit szépíteni, de azt gondolom szégyenkeznivalónk nincsen. Megyünk tovább, edzünk, dolgozunk keményen, a sérültjeink is szépen sorban térnek vissza, és idővel ezeket a kiélezett találkozókat is be fogjuk tudni húzni.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Szerdán, az Euroliga 10. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd ezúttal hazai pályán folytatja szereplését a Valencia Basket Club csapata ellen.

“Következőnek a Valencia csapata érkezik hozzánk, mely a legutolsó Euroliga fordulóban pont a Prága ellen aratott magabiztosabb győzelmet. Mondanom se kell tehát, hogy ismételten nem vagyunk, leszünk egyszerű helyzetbe. Az odavágó során azt gondolom, hogy egy jó meccset játszottunk ellenük, extrán kezdtünk, a végére viszont sajnos nem sikerült behűzni a győzelmet. Ez most remélhetőleg másként lesz. Miénk a hazai pálya előnye, saját közönség előtt játszunk, ami pedig a mi esetünkben rengeteget számít. Ezzel együtt azonban ne lesz könnyű dolgunk, ellenfelünk ugyanis a szezon eleje óta csak erősödött. Alba Torrens például, aki az ottani mérkőzésünk során játszotta első meccsét, azóta sorban hozza az extra teljesítményeket, illetve irányítójuk, Cristina Ouvina is “visszatért”, aki ellenünk szintén nem játszott.” – kezdte záró gondolatmenetét Horváth Zsófia. – “Azt gondolom, hogy erre a mérkőzésre is úgy kell készülnünk, hogy elsősorban saját magunkra koncentrálunk. Ha ez esetlegesen győzelmet eredményez, annak nagyon örülünk, de szerintem jelen állapotunkban továbbra is arra kell fektetnünk a hangsúlyt, hogy minél jobban visszahozzuk magunkat arra a szinte, ami ránk jellemző, ahol lenni szeretnénk. A Valencia egy nagyon jó csapat, tehát ez a találkozó is kiváló gyakorlás lesz számunkra, méghozzá olyan dolgokat, amiket a jövőben kamatoztatni tudunk. Mint mindig, természetesen ez most sem azt jelenti, hogy feltett kézzel lépünk pályára, csupán a prioritás más – gyakorlás, fejlődés, építkezés.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés