Hirdetés
Archivum

A Valencia kiütötte a Bourgest:

:

Hirdetés

Egy percig nem volt esélye a Valencia csarnokában a Bourgesnak az EuroLiga második fordulójának keddi nyitányán. A mérkõzésen 11-0-s futással kezdett a spanyol együttes, melyre a franciáknak nem volt válaszuk. Jordi Fernandez hölgykoszorúja végig vezetve, könnyed játékkal, szabályosan kivégezte a szebb napokat látott gall alakulatot.

Az EuroLiga második fordulója már kedden este elkezdõdött, amikor a Valencia fogadta a Bourges gárdáját. A francia csapat nem éppen könnyû helyzetben utazott Spanyolországba, mivel hat nap alatt ez volt a harmadik kemény meccsük. Múlt szerdán a Gorzow gárdáját verték, majd szombaton az egyik hazai EuroLigás ellenfél a Mondeville ellen léptek pályára, míg most kedden egy valenciai túra várt rájuk.

A szoros versenynaptár sem mentség azonban arra, amit a Bourges az elsõ három percben mûvelt. A francia alakulat csak kereste a labdát, miközben a hazaiak azt csináltak a pályán, amit csak akartak. Fröhlich, Brunson és Lawson pontjaival 3 perc játék után már 11-0 állt az eredményjelzõn. A folytatásban Pierre Vincent cserékkel próbálta felrázni csapatát, ami részben be is jött, elkezdtek érkezni a gall pontok is. Ennek ellenére a hamar kialakult különbség nem változott, 10 perc után 20-9-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.
 

A második szakasz elején Ndongue vezetésével 10 ponton belülre zárkózott a Bourges, de mielõtt valenciai szempontból nagyobb lett volna a baj, jött Marta Fernandez, Douglas és Drljaca. A nagyszünet elõtt 4 perccel már 34-17-re mentek a hispánok. A franciák csak erõlködtek, de még arra sem volt kapacitásuk, hogy tartsák a különbséget. Az elsõ félidõ hajrájában egy rövid ideig már 41 – 18-ra is vezettek Fernandezék. A játékrész utolsó két találatát Lardy és Joens révén a franciák szerezték, így a szünetben 41 – 23 állt az eredményjelzõn.

A harmadik játékrész nem hozott sok pontot. A Valencia látványosan visszavett, de a Bourges így sem tudott közelebb kerülni, sõt… A különbség csak nõtt és nõtt, a negyed hajrájára már 20 pont felett állandósult a differencia. A negyedik etap 57 – 34-rõl indult. A záró felvonás eseménytelenül telt, 62 – 36 után ugyan egy ritmusváltással megpróbálkozott kicsit szépíteni az eredményen a Bourges, de ezen törekvéseik nem jártak sikerrel. A vége 74 – 47 lett.

A Valenciából a dupla dupláig (19 pont, 14 lepattanó) jutó Rebekkah Brunson emelkedett ki, de Marta Fernandez (15 pont) és Katie Douglas (10 pont) remeklése is kellett a kiütéshez. A másik oldalon egyedül Emmeline Ndongue (10 pont, 8 lepattanó) vette fel a mérkõzés ritmusát.

Eredmény

Ros Casares Valencia – Bourges Basket 74-47 (20-9, 21-14, 16-11, 17-13)

Még több wbasket! Ezentúl a tumblr szolgáltatásán is elérhetõ a wbasket.hu, érdekességekkel, képekkel a nagyvilágból és itthonról!

Hirdetés