Hirdetés
Európa

A Valencia nyert Salamancában, 1-0-ra vezet a spanyol döntőben:

:

Hirdetés

A Salamanca és a Valencia összecsapása harmadik alkalommal is hosszabbításba torkollott az idei évedban. Végül óriási küzdelemben a Valencia 67-64-re nyert riválisa otthonában és így 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban és vasárnap hazai pályán bajnok lehet.

A Valencia az első negyed végére 15-10-re vezetett és ezen ötpontos előnyüket a félidőig megőrizték. A 31-26-ról induló harmadik negyedet a Salamanca 6-0-val kezdte és ezzel magához ragadta a kezdeményezést. A játékrész végén 45-41-es előnyben voltak Roberto Iniguez tanítványai.

A záró szakaszban sokáig kézben tartotta az irányítást a Salamanca. Négy és fél perccel a vége előtt még 54-45-re mentek. Innen azonban nagy hajrába kezdett a Valencia. 24 másodperc volt hátra, amikor Raquel Carrera büntetőjével 56-56-ra egyenlítettek. Nem született döntés a rendes játékidőben. Jöhetett a hosszabbítás, ahol fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Három és fél másodperc lehetett hátra, amikor 64-64 után Raquel Carrera 2+1-es helyzetet értékesített. Erre válaszolni a Salamanca pedig már nem tudott. Az Európa Kupa döntő hőse a bajnoki fináléban is csodát tett, 67-64-es győzelemhez segítette csapatát.

A Salamanca legeredményesebbje a 14 pontos Tiffany Hayes volt, míg a Valenciánál Raquel Carrera jegyzett 19 pontot.

Összefoglaló:

Fotó: Valencia Basket

Hirdetés