Hirdetés
Magyarország

A Valencia vendége lesz a Cegléd:

:

Hirdetés

Csütörtökön a VBW CEKK Cegléd 20 óra 30 perctől az eddig még veretlen Valencia vendégeként lép pályára az Európa Kupában.

Minden nehézség ellenére a VBW CEKK Cegléd elégedetten érkezhet a válogatott szünethez. A bajnokságban már négy győzelemnél tart Gabriel Carrasco együttese, közte a hétvégén az Aluinvent DVTK legyőzésével. Az Európa Kupában pedig a csoport két kiemelkedő együttese, a Valencia és az Olympiacos mellett a reálisan megszorongatható rivális a Namur otthonában ért el szép sikert a CEKK.

A két csapat októberi mérkőzése úgy hozott 77-51-es spanyol sikert, hogy akkor sérült meg  Angelika Stankiewicz. A kiválásáig kifejezetten jól tartotta magát a CEKK a Valencia ellen. Eredményes középtávoli, távoli dobásokkal, jó lepattanózással sikerült felvenni a versenyt.

Fotó: FIBA.Basketball

Általánosságban is elmondható, hogy szép egyéni teljesítményekkel tudja a maximumot kihozni magából a idén a ceglédi gárda. A DVTK ellen például Gorjanácz Ágnes hatalmasat játszott a 29 pontjával, de nagy fegyvertény a festékben Kristina Higgins és Renata Brezinova klasszisa. Higgins a 19 pont, 16 lepattanós dupla-duplájával a hétvége egyik legjobbja volt itthon. Brezinova pedig hetek óta igen stabil pont. Így bár szűkösek a rotációs lehetőségek, de jó a Cegléd szerkezete és Gabriel Carrasco megtalálta azt a játékot, amivel ebből ki tudja hozni a csapat a benne rejlő értékeket.

A Valencia ellen óriási bravúr lenne a ceglédi siker. A spanyol élcsapat 9-10 fős aktív rotációval dolgozik, amiből hatan átlagolnak legalább 8 pontot. Még az Olympiacos-t is magabiztosan verték hazai pályán. A legutóbbi bajnokijukat pedig már pénteken este lejátszották, így jóval több idejük van regenerálódni. Ettől függetlenül az eddig mutatott küzdős játékával és az Olmypiacos otthonában látott első félidővel ezúttal is okozhat nehéz perceket riválisának a CEKK.

Hirdetés