Hirdetés
Magyarország

A válogatott programra készülnek a Csata játékosai:

:

Hirdetés

A válogatott szünet előtti utolsó edzések egyikén készült egy videós riport az NKE-FCSM Csatáról. Ebben Tursics Krisztián vezetőedző mellett az U20-as válogatott edzőtáborába készülő Mányoky Réka és az U18-as válogatott Rakita Lili volt az interjúalany.

Kiemelten fontos számunkra, hogy lesz két felnőtt válogatottunk, Horváth Bernadett és Lelik Réka. Ők egyhónapos felkészülésre mennek Székesfehérvárra. Óriási elismerést jelent, hogy két saját nevelésű játékosunk stabilan ott tud lenni a felnőtt nemzeti csapatban. Az U20-ba kapott meghívót Mányoky Réka és Angyal Barbara, nekik kéthetes felkészülési ciklusuk lesz. Az U18-ban pedig hat játékosunk érintett és hétfőtől ők is dolgoznak Székesfehérváron.

– mutatta be a Csata válogatott játékosait Tursics Krisztián.

Az U20-as válogatott Mányoky Réka a leállás alatt is igyekezett formában maradni. “A karatén elég unalmas volt mindig ugyanazokkal a feladatokkal, erősítéssel és amiatt is, hogy nem fogtunk semmi labdát. Én már nagyon vártam, hogy végre edzések legyenek. Szerencsére Székesfehérváron el tudtam járni régi egyesületemhez, Gáll Tamáshoz és Bukics Zsolthoz, ők sokat segítettek.” – mondta a fiatal játékos, akinek jövőre az utolsó nyara lesz a nemzetközi utánpótlás versenyrendszerben.

“A mostani nyár kimarad, amit nagyon sajnáltam. Jövőre pedig már az utolsó évem lesz U20-ban. Most 10 napos edzőtábor vár ránk és készülünk a jövő évre.” – tette hozzá Mányoky Réka, aki ősztől immár ötödik szezonját kezdi a Csata kötelékében. Ahogy a klub közleménye is fogalmazott, a legtöbb védekezési mutatóban jelentősen előrelépett, az NKE-FCSM Csata rotációjának megbízható tagjává vált.

Rakita Lilire az U18-as válogatottban számítanak, de az ifjú tehetség a klubnál is nagy elismerést kapott. A következő szezontól a felnőtt csapatban bizonyíthat.

Az hatalmas motiváció, hogy bekerültem a felnőtt csapatba és olyan játékosokkal edzhetek együtt, akiktől csak tanulni tudok. Ha kapok lehetőséget, hogy pályaára kerüljek, ott szeretném aktívan kivenni a részem.

-nyilatkozta Rakita Lili, aki azt is elárulta, hogy a példaképe Horváth Bernadett. A feltörekvő játékos elmondta, hogy a karantén alatt minden nap edzett, futott, erősített és hangsúlyozta, hogy volt lehetősége minden nap labdát venni a kezébe. A válogatottsággal kapcsolatban így foglalta össze várakozásait: “ott is szeretnék jó formát mutatni. Ezek a nyári edzések nagyon jól jöttek, mert a válogatottnál is le kell tenni valamit az asztalra.”

Tursics Krisztián az interjúban a hazai rendezésű világverseny fontosságáról is beszélt.

Megkaptuk az U19-es Világbajnokságot, ami Debrecenben lehet. Óriási lehetőség, hogy hazai környezetben játszhatunk, sőt én azt gondolom, hogy egy esélyes korosztállyal. A 2002-2003-as nem egy rossz generáció, olyan, amely eredményt is el tud érni. Minden hazai rendezésű világesemény, legyen akár Sopronban vagy Debrecenben, mindig öröm. Reméljük egyszer Budapestre is el tudunk hozni egy ilyet.

– összegzett a vezetőedző.

Hirdetés