Hirdetés
Archivum

A válogatott szünet elõtti utolsó meccsek jönnek:

:

Hirdetés

Hamarosan itt az õszi válogatott szünet az európai nõi kosárlabdát tekintve. Ettõl függetlenül a hétvégén a legtöbb európai bajnokságban még teljes fordulót rendeznek. Nézzük, hogy a jegyzettebb ligákban mi várható.

Az európai topligákat tekintve Oroszországban már szünetre vonultak a csapatok. A többi kiemelt nemzet bajnokságában azonban lesznek érdekes összecsapások. Törökországban a címvédõ Fenerbahace az Istanbul Universitesi, míg a trónkövetelõ Hatay az Izmit ellen készül a kötelezõ gyõzelem megszerzésére. Várhatóan a Cukorovának sem lesz nehéz dolga a Bodrum ellen. A Besiktas – Mersin derbi ígérkezik a hétvége kiemelt meccsének, míg magyar szempontból Krivacevic Tijana és a Botas szereplését követhetjük a Canik otthonában.

Franciaországban az élcsapatok közül a Lattes Montpellier a Roche Vendée, a Bourges a Mondeville, a Lyon pedig a Hainaut Basket ellen készülhet papírformának tûnõ sikerre. Az Euroliga csapatok közül a Charleville-Mézières megszenvedhet a Basket Landes gárdájával és nagy kérdés, hogy a Villeneuve d’Ascq ellen melyik arcát mutatja a mindenkire veszélyes újonc Landerneau. Spanyolországban a Salamanca nem hibázhat a Durán Maquinaria Ensino ellen és a Girona is magabiztos gyõzelem reményében fogadja a Quesos El Pastor-t. Az Európa kupában menetelõ Gernika és a 4/1-es mutatóval álló Araski összecsapása lesz a forduló rangadója. Olaszországban a gyengélkedõ Famila Schio nápolyi vendégjátéka szerepel a címlapokon. A veretlenül listavezetõ Reyer Venezia könnyebb meccs elõtt áll, hiszen a Vigarano-t fogadják. A Ragusa viszont megszenvedhet a San Martino csarnokában.

Lengyelországból a címvédõ CCC Polkowice és a Gdynia összecsapását érdemes kiemelni. A Wisla Krakow, a Bydgoszcz, a Wroclaw és a Torun egyaránt toronymagas favoritként lép pályára. Szlovákiában a Rózsahegy és a Pöstyén is sima gyõzelemmel zárhatja a szünet elõtti utolsó meccsét. Csehországban az USK Praha már pénteken este az Ostrava kiütésével pihenõre vonult. Ahogy a Nymburk is behúzta ezen a napon az újabb kötelezõ gyõzelmet. Vasárnap a KP Brno Trutnovban ugyanerre készül az élcsapatok közül. Romániában a címvédõ Sepsiszentgyörgynek lehetnek nehéz percei a Targovise otthonában, de vélhetõen megõrzi veretlenségét.

Hirdetés