Hirdetés
Magyarország

A válogatott szünet után a BKG PRIMA Szigetszentmiklós ellen folytatja a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Alig ért véget a novemberi válogatott-ablak, de szerdán már ismét pályára lép a Sopron Basket. A címvédő 18 óra 30 perctől a BKG PRIMA Szigetszentmiklós vendége lesz a bajnokság 13. fordulójából előrehozott összecsapáson. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

November 17., szerda
18:30 BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Sopron Basket
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Sörlei Attila, Dr. Oláh Márk (Gorka Szabolcs)

A Sopron Basket csapatából Határ Bernadett és Varga Alíz a magyar, Aby Gaye és Gabby Williams a francia, míg Nevena Jovanovic a szerb válogatottban szerepelt az elmúlt héten.

“Kis létszámban zajlottak az edzések. A fiatalabb játékosaink az NB1/B-s csapattal edzettek. Ilyenkor elsősorban a forma megtartásán van a hangsúly és nem további új dolgok gyakorlásán. Ennyi emberrel nem lehet olyan munkát végezni, ami bármi más célt szolgálhatna. Az egyéni képzések, a játékosok kondi edzése, a dobó edzések kerültek előtérbe. Próbáltuk őket egyénileg a lehető legjobb formába hozni.” – mondta az elmúlt időszakban elvégzett munkáról Laczka Miklós.

A válogatott szünet előtti hetekben igencsak felpörgött a szezon, 12 tétmeccset játszott a Sopron. Ennek megfelelően egy kis feltöltődésre is adott időt a szakmai stáb. “A Kurszk meccs után volt egy kis pihenő a játékosoknak, ami mindenkinek jól jött.”- tette hozzá a soproniak másodedzője.

Azzal, hogy a Kurszk meccset említettük, akkor ki kell emelni Shey Peddy teljesítményét. Az amerikai játékos a 19 pontjával, közte négy triplájával és látványos játékával gyorsan belopta magát a szurkolók szívébe az első hazai Euroliga fellépésén.”

“Kapott egy kis pihenőt a többiekkel együtt a Kurszk meccs után. Azt követően ő is visszatért, de ahogy mondtam az előbb, ez az időszak nem az előre lépegetésről szól. Shey esetében is a formában tartás volt a cél. Miután megérkezett hozzánk, nagyon hamar felvetette a fonalat, azt a ritmust, amiben játszunk és az alapelveket is nagyon gyorsan egy játékra alkalmas szinten meg tudta ismerni. Sőt, annál talán jobban is. Ahogy az idő halad és egyre több időt tölt a csapattársaival, egyre jobban be fog tudni illeszkedni. A játékintelligenciája miatt az első időszak gyorsan és könnyedén ment. Nagy lökést tudott adni.” – mondta Laczka Miklós, akit arról is kérdeztünk, hogy ebben a szokatlan időpontban mivel számol a szakmai stáb.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

“Azzal számolunk, hogy nem lesz könnyű.” – mondta a Sopron Basket másodedzője. “Így a válogatott szünet után nyilván nem egyszerű pályára lépni. Azokban a játékosokban, akik nem játszottak különböző válogatottakban, várhatóan lesz egy meccséhség és ennek pozitív hozadéka is lehet. Az is biztos, hogy idegenben soha nem egyszerű és számíthatunk arra: a BKG-nál is jó lehetőségként tekintenek erre az alkalomra, hogy egy jó meccset játszanak. Egyébként is jól ment nekik a játék a szünet előtt. Az biztos, hogy maximális koncentrációra lesz szükség. Ahogy az ilyen meccsekhez hozzá szoktunk állni, úgy fogunk most is. Felkészülünk ellenfeleink dolgaiból és a saját alapelveinket azon a szinten kell képviselnünk, ahogy azt megszoktuk.”

A Sopron Basket szombaton Pécsett lépett pályára, majd jövő hét szerdán az Euroligában Isztambulban a Galatasaray vendége lesz. Zárásul kérdeztük Laczka Miklóstól, hogy a szerdai bajnoki tekinthető-e egy amolyan felhozó meccsnek. A szakember azonban hangsúlyozta, hogy erre nem szabad így tekinteni.

“Nem hiszem, hogy bárki így tekintene rá a szakmai stábban vagy a játékosok közül. Ezt most egy előttünk álló feladatként kezeljük, amit úgy kell megoldani, hogy nem tudunk rá sokat készülni. Utána pedig a következő meccsre tudunk egy még alaposabb munkát elvégezni. Aztán sorban jönnek a következők, amik nem lesznek egyszerűek.” – összegzett Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés