Hirdetés
Archivum

A válogatott szünet után nagyüzem lesz a hétvégén Európában:

:

Hirdetés

A kéthetes szünetet követõen igazi nagyüzem lesz a hétvégén az európai nõi kosárlabdában. A legtöbb nemzeti bajnokságban teljes fordulót rendeznek, míg Csehországban és Szlovákiában eldõl a kupa sorsa.

Kezdjük elõször a hétvége magyar érdekeltségû találkozóival. Bár Törökországban hazánkhoz hasonlóan szerdán kezdõdik a helyi kupasorozat nyolcas döntõje, a sûrû menetrend miatt ettõl függetlenül a hétvégére még egy bajnoki fordulót is beiktattak. Vajda Anna csapata a Hatay a Yakin Doğu Üniversitesi gárdájának vendége lesz szombaton kora délután. Amennyiben a Hatay szeretné tartani a lépést az élmezõnnyel, úgy nem hibázhat. Tekintve a két csapat eddig mutatott formája közötti különbséget, Vajda Annáék esélyesként lépnek pályára.

Krivacevic Tijana együttese az Orduspor az AGÜ-t látja vendégül vasárnap. A csapatuknak innentõl kezdve már hétrõl hétre óriási bravúrokra lenne szüksége, hogy elmozduljon a kiesõ zónából. A forduló rangadóján pedig vasárnap este Allie Quigly és a Fenerbahce a Besiktas vendége lesz. A téli idõszakban jelentõsen megerõsített és az EK-rájátszásra készülõ Besiktas akár meglepetést is okozhat.

A brit ligában a WBBL-ben is a hajrájához érkezik az alapszakasz, ráadásul egy “magyar rangadóra” kerül sor. Itt Fritz Judit és a Cardiff Martonosi Zita csapata a Team Northumbria otthonában szerepel. Németországban pedig Takács Katáékra vár rangadó, hiszen a Herner TC a tabella negyedik helyén áll és a harmadik Keltern fogadják. A Keltern két gyõzelemmel többet jegyzett eddig, így Takács Katáék csak egy sikerrel tudnák életben tartani esélyeiket az alapszakasz végén a dobogóra.

Érdemes lesz a hétvégén Franciaországra is figyelni, hiszen a tabella elsõ négy helyezettje kiélezett versenyt fut, ebben pedig döntõ lehet a Bourges és a Landes rangadója. Ráadásul a Landes teljesítményét a DVTK miatt is fontos követni. A rangadón a Bourges egy gyõzelemmel biztosíthatja, hogy jó eséllyel a másodiknál rosszabb helyen nem végez az alapszakasz végén. Az európai topligák közül Spanyolországban, Oroszországban és Olaszországban az élcsapatoknak nem lesz nehéz dolguk. Ott a szempontjukból szerencsésebben alakult a sorsolás és nem kell rögtön egy rangadóval nyitniuk a szünet után.

Szlovákiában és Csehországban a kupáé a fõszerep. Szlovákiában hatos döntõre kerül sor és pénteken eldõlt, hogy az alapszakasz elsõ két helyezettjeként kiemelt Kassa, illetve Pöstyén mellé a Rózsahegy és a Banská Bystrica került. A hétvége nagy favoritja természetesen a kassai csapat. Vasárnap és hétfõn rendezik a Cseh Kupa négyes döntõjét. A tornának Karlovy Vary ad otthont és óriási esélyt tartogat a kicsiknek. Ugyanis az már az elmúlt nyáron eldõlt, hogy idén az USK Praha kihagyja a sorozatot. Mivel a résztvevõk közül a Nymburk, a Hradec Králové, a Valosun Brno és a Karlovy Vary sem nyert még soha kupát, így biztos, hogy a gyõztes történelmet ír. Ebbõl a mezõnybõl a helyi beharangozók egyértelmûen az Európa Kupából ismert Nymburk-ot tartják az esélyesnek.
 

Hirdetés