Hirdetés
3x3

A vasárnapi tornát is győzelemmel kezdte válogatottunk Pozsonyban

Magyarország - Szlovénia 15-9

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 3
Pozsony, Szlovákia

Magyarország: Pusztai Petra 5, Tóth Orsolya 5, Tenyér Zsófia 3, Kovács Kitti 2

Szlovénia: Lejla Pamic 4, Ana Saric 3, Lea Mehle 2, Ema Lapajne.

Hirdetés

A 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája pozsonyi fordulója alkalmával a harmadik torna nyitányán is folytatta jó sorozatát válogatottunk. A mieink a hetedik győzelmüket ünnepelhették a szlovák fővárosban. A Kovács Kitti, Pusztai Petra, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállítású csapatunk 15-9-re múlta felül Szlovéniát.

Tenyér Zsófia találata vezette fel a mérkőzést, majd kétszer eredményes volt Tóth Orsi és így a második perc végén már 3-1-re vezettünk. A folytatásban Tóth Orsi büntetőből is betalált, majd megszerezte első pontját Kovács Kitti. Az első megszakításhoz 5-2-ről érkeztünk. Visszatérve a pályára, Tóth Orsi ismét megvillant és 6-2-re módosította az állást.

Nagyot harcolt a szlovén gárda és 6-5-re felzárkóztak. Mielőtt azonban megnyílt volna az út az egyenlítés vagy a fordítás irányába Szlovénia előtt, Kovács Kitti megvillant és 7-5-re alakította az eredményt. Tóth Orsi pedig igazi vezérként egy betörésből kulcspillanatban újabb pontot szerzett, amivel 8-5 módosult az állás. A második megszakítás előtt még betalált riválisunk, de így is több, mint biztató volt a játék képe.

Az utolsó három perchez érkezve Pusztai Petra állt a csapata élére. Három extra dobásával 11-6-ra elléptünk. A szlovénok nagy erőket mozgósítottak, hogy meccsben maradjanak. 1 perc 50 másodperc volt vissza, amikor 11-9-re visszajöttek. Pusztai Petra tempója törte meg a kisebb kosárcsendet. Az utolsó percben Pusztai Petra büntetőből is eredményesnek bizonyult, így 13-9 után már nem volt visszaút riválisunknak. A hajrában Tenyér Zsófia két büntetője alakította ki a 15-9-es végeredményt.

18 órától Ausztria ellen folytatják a lányok. Amennyiben hat pontnál többet szerez válogatottunk, egy 7 pontnál kisebb vereség is döntőt ér. ÉLŐBEN ITT.

Hirdetés