Hirdetés
Magyarország

A Vasas Akadémia játszhat az 5. helyért

PEAC-Pécs - Vasas Akadémia 64-72 (20-17, 13-23, 14-19, 17-13)

Bajnokság, 5-8. helyért 3. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Papp P., Tóth C., Nagy V. (Farkas Z.)

PEAC-Pécs: Sánta 5, Dudasova 11/3, Strautmane 10/6, Kiss Virág 17/3, Andusic 13. Csere: Popovic 1, Wentzel 7/3.

Vasas Akadémia: Papp 5/3, Tóth 6, Bach 17/6, Budácsik 2, Fraser 27. Csere: Madár E. 2, Smailbegovic 13/6, Madár K. 2, Salamanon, Szerencsés.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-1 a Vasas Akadémia javára.

Hirdetés

Az 5-8. helyért zajló csatározások alkalmával a párharc sorsdöntő harmadik mérkőzésén a Vasas Akadémia 72-64-es győzelmet aratott a PEAC-Pécs otthonában. Ezzel a Vasas 2-1-re nyerte a párharcot és az 5. helyért játszhat, a pécsiek pedig a 7. pozícióért küzdhetnek a folytatásban.

A sorsdöntő harmadik találkozóra egy helyen változtak a keretek. Visszatérhetett a PEAC együttesébe Wentzel Nóra. Bach Boglárka triplája vezette fel az összecsapást, melyre Kiss Virág és Tijana Andusic válaszolt. Az első percekben a PEAC tett szert kisebb előnyre. A hazaiak többször is elszakadtak öt ponttal (8-3. 15-10, 17-12) . A Vasas azonban a kiválásáig dobást sem hibázó Bach Boglárka vezetésével felzárkózott. Amikor pedig Nadija Smailbegovic duplája és Tóth Orsolya egy büntetője cél ért, 17-17-nél utolérte riválisát a fővárosi gárda. Az első negyedet Kiss Virág és Paula Strautmane pontjai zárták, amivel végül 20-17-re vezetett a házigazda. A második etap elején ismét eredményes volt Nadija Smailbegovic, majd Brianna Fraser duplájával 21-20-nál Milos Pavlovic tanítványai jártak előrébb. A PEAC Paula Strautmane pontjaival igyekezett ismét magához ragadni az irányítást. A lett játékos duplát és triplát is értékesített, így 25-24-nél ismét a hazaiak voltak lépéselőnyben.

A második negyed közepén került fölénybe a Vasas. A hazaiak 27-26-os vezetése után Bach Boglárka öt pontjával 31-27-es előnyre tettek szert a vendégek. Csirke Ferenc időt kért, de a pályára visszatérve ismét Bach volt eredményes, amivel 33-27-re módosította az állás. A Vasas játékosa ekkor már a 17. pontját szerezte és mind a hat mezőnykísérlete sikeres volt eddig. A félidő hajrájában Bach Boglárkát egy szerencsétlen ütközés után elveszítették a vendégek, de ezt követően is tartotta vezetését Milos Pavlovic gárdája. A pécsiek kosárcsendjét Nikola Dudasova hárompontosa törte meg, majd a folytatásban 2+1-es helyzetet is értékesített. A PEAC azonban három pontnál közelebb nem került. A végjátékban Nadija Smailbegovic 2+1-es megoldása 40-33-ra módosította az eredményt. A harmadik negyed elején pedig Brianna Fraser villant meg, így 42-33-nál kilenc egységgel járt előrébb a Vasas. Alig több, mint két perc telt el a játékrészből, amikor 46-34-nél már 12 pontos különbséget regisztrálhattunk. Ez pedig nem sokkal később 15 egységre nőtt.

Becsülettel küzdött a több kulcsjátékosát nélkülöző PEAC, így 52-36 után egy 7-2-es sorozattal Nikola Dudasova, Wentzel Nóra és Kiss Virág révén 54-43-ra felzárkózott. Lélektanilag kulcspillanatban azonban Nadija Smailbegovic hármast értékesített, így ekkor nem tudtak 10 egység alá jönni a hazaiak. Az utolsó 10 percnek 59-47-ről vágtak neki a csapatok. Óriási küzdelem folyt a pályán, az utolsó erőtartalékaikat mozgósították a játékosok. Ami a harmadik etapban nem sikerült a PEAC-nak, az a negyedikben igen. Nikola Dudasova duplája után 61-53-nál 10 egység alá csökkent a különbség. A Vasasnál ismét Brianna Fraser és Nadija Smailbegovic léptek elő. Az utolsó három percbe fordulva Smailbegovic triplája után 68-55 állt az eredményjelzőn. A hajrában a pécsiek az ekkor 17. pontját elérő Kiss Virág duplájával és Wentzel Nóra triplájával még felzárkóztak, de végül 70-64-nél közelebb nem kerültek. Amikor az utolsó percben Brianna Fraser betalált, végleg eldőlt a győztes kiléte. A Vasas Akadémia játszhat az 5. helyért, míg a PEAC-Pécs a 7. pozícióért küzdhet meg. A csapatok a Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK párharcból kapnak ellenfeleket.

Fotó: PEAC-Pécs

Hirdetés