Hirdetés
Archivum

A Vasas Akadémia a bajnok a junioroknál:

:

Hirdetés

Vasárnap került sor a Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntõjére. A finálé remek színvonalú összecsapást hozott, mely során a Vasas Akadémia 62-54-re legyõzte a Csata DSE-t és ezzel elhódította a trófeát.

Fotó: DVTK

Fotó: DVTK

A tornán veretlen csapatok csatájában az elsõ percekben a Csata DSE került 7-2-es elõnybe. Ezt a kisebb különbséget sokáig tartotta is. A játékrész hajrájában zárkózott fel a Vasas Akadémia, így 10 perc után 16-15 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban jellemzõen 3-5 pont között mozgott a differencia. A félidõt Mányoky Réka triplája zárta, amivel a Csata DSE 33-27-re módosította az állást.

A harmadik etapot Varga Alíz találata vezette fel, akinek ez már a 12. pontja volt a fináléban. Egyértelmûen a Vasas Akadémia kezdte jobban ezt a periódust és ennek köszönhetõen 37-36-nál 10-3-as sorozatban volt. Tursics Krisztián idõkérése sem akasztotta meg a Vasas lendületét, így 41-36-nál már 5 pontos különbséget regisztrálhattunk.

A Csata DSE részérõl Pálinkás Enikõ duplája törte meg a hosszabb kosárcsendet. A harmadik szakaszt 42-42 után Tóth Franka találata zárta, így a Vasas várhatta kisebb elõnyben a folytatást. Érzõdött a nagy tét, a negyedik negyed elsõ percében egyik csapat sem talált be. A Vasas Dombai Réka triplájával került elõnybe. Mellette pedig Tóth Orsolya is higgadtan értékesítette a lehetõségeit.

Az utolsó 5 percbe érkezve Angyal Barbara még 52-48-ra felhozta a csapatát és ezt követõen a Csata DSE-nek volt labdája, hogy ennél is közelebb kerüljön. Ezzel nem élt, a folytatásban a Vasas Akadémia stabilan õrizte elõnyét. A legnagyobb differencia 10 pont volt a felek között. A Vasas végül 62-54-es sikerrel szerezte meg a bajnoki címet.

A döntõben Dombai Réka 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el, Varga Alíz pedig szintén 16 pontig jutott a Vasasnál. A Csata DSE-nél a 17 pontos Mányoky Réka lett a legeredményesebb, míg Pálinkás Enikõ 15 ponttal zárt.

Az eredményhirdetés során az egyéni díjazottakat is megismerhettük. Az All-Star ötöst Dombai Réka (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (Csata DSE), Jelena Radonjic (PEAC-KA Pécs), Kiss Angelika (DVTK Akadémia) és Varga Alíz (Vasas Akadémia) alkotja.

A döntõ mérkõzés legjobb játékosa (MVP) Dombai Réka (Vasas Akadémia) lett, aki 29-es VAL-értékkel zárt a fináléban.

A csapatok legjobbjai: Varga Sára (Soproni Darazsak Akadémia), Schlégl Odett (Kecskeméti KC), Zana Klaudia (BEAC-Újbuda KA), Biczó Laura (Széchenyi KA Gyõr), Halász Zsófia (DVTK Akadémia), Wentzel Nóra (PEAC-KA Pécs), Angyal Barbara (Csata DSE) és Tóth Orsolya (Vasas Akadémia).

Részletes információk, fotók az esemény hivatalos Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/NLJB2018/

A döntõ eredmény
Vasas Akadémia/A – Csata DSE 62-54 (15-16, 12-17, 17-9, 18-12)

Statisztika

Hirdetés